Nelaimės ir ligos neatostogauja, ir kraujo reikia kasdien. Todėl visą vasarą bus aktyviai propaguojama kraujo donorystė, ypatingą dėmesį skiriant neatlygintinai kraujo donorystei, aiškinama jos svarba, vyks specialios akcijos.

Didžiųjų Lietuvos miestų aikštėse ar prie prekybos centrų bus įrengtos palapinės. Kraujo centro darbuotojai bei Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LIJOT) savanoriai kvies visus užsukti į palapines ir neatlygintinai duoti kraujo. Jie taip pat platins informacinius lapelius ir padės žmonėms daugiau sužinoti apie kraujo poreikį ir donorystės reikšmę, o vaistinių tinklas „Camelia“ kiekvienam akcijos dalyviui dovanos vitaminų organizmui stiprinti. Akcijos vyks: birželio 15-ąją Klaipėdoje, 21 d. Panevėžyje, 22 d. Šiauliuose, 28 d. Kaune ir 30 d. Vilniuje.

Lietuvoje veikia Nacionalinio kraujo centro filialai Vilniuje, Klaipėdoje ir Panevėžyje bei UAB „Kraujo donorystės centras“ Kaune ir jo Šiaulių skyrius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją