Ketvirtadienį pasirašius kraujo centro ir Lietuvos kariuomenės Karo medicinos tarnybos bendradarbiavimo sutartį, į tarptautines operacijas vykstantiems kariams bus atliekami specialiūs tyrimai, sudarytas atskiras Lietuvos kariuomenės profesinės karo tarnybos karių-kraujo donorų registras.

Pasak V.Kalibato, Nacionalinio kraujo centro zonos kariai nėra aktyvūs donorai. 2005 metais iš 35 tūkst. kartų neatlygintinai davusiųjų krauijo, kariai donorais buvo tik 512 kartus. Nacionalinio kraujo centro direktoriaus nuomone, tai labai nedidelis skaičius.

Karo medicinos tarnyba tarp šauktinių ir karių profesionalų įsipareigos populiarinti neatlygintiną kraujo donorystę, esant padidintam kraujo ir jo komponentų trūkumui, padėti Nacionaliniam kraujo centrui.

Lietuvos kariuomenės ir kraujo centro specialistai bendradarbiauja nuo 2001 metų. Minėtais metais neatlygintos donorystės akcijose savo kraują davė 738, 2002 metais – 2012, 2003 metais – 2505, 2004 metais – 2473 , 2005 metais – 1642 kariai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją