„Eurocare“ ragina įsiklausyti į šio didžiulio sambūrio balsą, kviečiantį apginti europiečių teisę gauti esminę informaciją apie alkoholio keliamą žalą ir atsikratyti ekonominės naudos siekiančių organizacijų įtakos“, – sakė Florence Berteletti, Eurocare generalinė sekretorė.

Pagal šiuo metu galiojančias taisykles, gėrimams, kuriuose yra daugiau nei 1,2 proc. alkoholio, padaryta išimtis – skirtingai nuo kitų maisto produktų ir gėrimų, nereikalaujama etiketėje pateikti informacijos apie produkto sudedamąsias dalis. Dar 2017 m. ataskaitoje Europos parlamentui ir Tarybai, Komisija pripažino, kad nėra jokio objektyvaus pagrindo taikyti šią išimtį. Pagal tuomet priimtą susitarimą, iki 2022 m. pabaigos turėjo būti priimti sprendimai ištaisantys šią padėtį. Taigi, sprendimai vėluoja jau 6 mėnesius. Laiške pabrėžiama, kad produkto sudėties informacija privalo būti pateikiama etiketėje ant gaminio, nes tai veiksmingiausias būdas pasiekti vartotoją. Taip pat reikalaujama įrodymų, kad planuojamiems sprendimams neturės poveikio ir jų nevilkins alkoholio pramonė dėl komercinių interesų.

Mokslo įrodymai atskleidžia, kad reguliariai vartojant net ir nedidelį kiekį alkoholio didėja rizika susirgti daugiau nei 200 ligų. Tarptautinė vėžio tyrimų agentūra (IARC) 1982 m. pripažino alkoholį 1 grupės kancerogenu žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją