A. Dulkiui iš anksto buvo paruošti 3 klausimai, į kuriuos jis kviečiamas atsakyti Seimo salėje.

Pirmiausia sveikatos apsaugos ministro bus klausiama, kuo vadovaujantis buvo nuspręsta nutraukti konkursą į Klaipėdos universitetinės ligoninės konkursą, kuriame norą dalyvauti buvo pareiškę 7 pretendentai (4 atitiko keliamus kvalifikacinius reikalavimus). Taip pat kuo vadovaujantis buvo nuspręsta medikų rengime dalyvaujančios gydymo įstaigos vadovui panaikinti pedagoginio vardo reikalavimą bei kokiame teisės akte yra nurodytas būtinas kandidatų skaičius.

A. Dulkys turės atsakyti ir kuo vadovaujantis yra vilkinamas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų vadovo konkursas ir kodėl iki šiol nėra įgyvendinta Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo dalis, kuri numato, kad likus 6 mėnesiams iki sveikatos priežiūros įstaigos vadovo kadencijos pabaigos visuotinis dalininkų susirinkimas skelbia viešą konkursą šioms pareigoms užimti.

„Visuotinis dalininkų susirinkimas organizuoja viešą konkursą bei tvirtina jo nuostatus. Klinikų įstatai numato, kad Klinikų generalinis direktorius turi atitikti visuotinio dalininkų susirinkimo patvirtintus kvalifikacinius reikalavimus“, – teigiama iš anksto paruoštuose klausimuose A. Dulkiui.

Ministras taip pat turės atsakyti, kuo vadovaujantis yra siūlomi sprendimai į akademines funkcijas vykdančios institucijos vadovo atranką perkelti valstybės tarnautojų atrankai taikomus principus ir į atrankos procesą įvesti antrą atrankos etapą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją