Savaitgalį mirė ketvirtas žmogus, turėjęs legioneliozės diagnozę. Jis priklausė 50–60 amžiaus grupei. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Saulius Tvirbutas teigė, kad dėl paciento gyvybės kovota apie savaitę.

Penktadienį mirė du pacientai, turėję sunkių gretutinių ligų ir priklausantys 80–90 amžiaus grupei.

Anot S. Tvirbuto, savaitgalį atvežtas ir LSMU Kauno ligoninės Suaugusiųjų intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje paguldytas dar vienas sunkesnės būklės ligonis, kuris priklauso 80–90 amžiaus grupei. Šiame skyriuje taip pat gydomas 70–80 metų amžiaus ligonis, ligoninėje gulintis apie savaitę. Iš viso ligoninėje gydomi 10 ligonių su legioneliozės diagnoze.

ELTA primena, kad NVSC antradienį pranešė, jog balandžio 27–gegužės 2 dienomis gavo 12 pranešimų apie Kauno apskrityje užregistruotus legioneliozės atvejus, iš kurių 9 – Kauno rajone, 3 – Kauno mieste.

NVSC Kauno departamentas ketvirtadienį gavo dar 3 pranešimus iš gydymo įstaigų apie patvirtintus legioneliozės atvejus Kauno rajone ir pradėjo epidemiologinius tyrimus.

Penktadienį pranešta apie dar 3 legioneliozės atvejus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją