Informaciją, jog donoriniam organui gabenti reikalingas orlaivis, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos valdybos pareigūnai gavo iš Nacionalinio transplantacijos biuro.

Iš Paluknyje, Trakų rajone, esančios bazės naktį pakilo specialiai šiam skrydžiui skubos tvarka parengtas sraigtasparnis „Eurocopter EC 135“.

Apie 5 val. pasieniečių pilotai orlaivį nutupdė Klaipėdoje, pievoje prie Jūrininkų ligoninės. Uostamiestyje pilotai palaukė, kol iš Klaipėdos universitetinės ligoninės atskubėjo 5 medikų brigada su gabenimui parengtu donoriniu organu.

Asociatyvi nuotr.

Pasieniečių sraigtasparnis iš Klaipėdos pakilo likus kelioms minutėms iki 6 valandos. Maždaug po valandos ir 15 minučių „Eurocopter EC 135“ jau leidosi Vilniuje, transporto žiede prie Santaros klinikų.

Iš orlaivio išlipę širdį gabenę specialistai nuskubėjo į persodinimo operaciją.

Dar po keliolikos minučių sėkmingai užduotį atlikusi VSAT sraigtasparnio įgula grįžo į savo bazę Paluknyje.

VSAT ir Nacionalinis transplantacijos biuras turi sutartį, pagal kurią transplantacijai reikalingi organai skraidinami pasieniečių sraigtasparniais „Eurocopter“. Šie orlaiviai yra greitaeigiai, manevringi, jiems leistis ir kilti reikia nedidelio ploto, todėl organų paimti jie gali tūpti kone ligoninių kiemuose ar jų teritorijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją