VVKT atkreipia dėmesį į tai, kad straipsniuose siūloma su sveikatos problemomis susidoroti savarankiškai, namų sąlygomis vartojant maisto papildus, pabrėžiama, kad vaistai neišgelbės. Aprašant maisto papildų poveikį, yra nurodoma, pavyzdžiui, kad jų pagalba „atkuriami visi medžiagų apykaitos procesai“, „dingsta diabeto simptomai“, „atkuriama klausa“, kad „sirupas yra veiksminga raumenų ir kaulų sistemos sutrikimų gydymo priemonė“.

Šitaip „stebuklingai“ veikiančius maisto papildus raginama pradėti vartoti nedelsiant, nurodoma, kad palaipsniui praeina hipertenzija, vegetovaskulinė distonija, aterosklerozė, įvairūs kraujagyslių sutrikimai ir pan.

VVKT ragina neapsigauti – ligas gydo vaistai, o ne maisto papildai.

VVKT primena, kad maisto papildas – tai maisto produktas, skirtas papildyti įprastą maisto racioną ir kuris vienas arba derinyje su kitomis medžiagomis yra koncentruotas maistinių ar kitų medžiagų, turinčių mitybinį arba fiziologinį poveikį, šaltinis.

Nors maisto papildų ir vaistų pakuotės labai panašios, ir vieni, ir kiti preparatai yra parduodami vaistinėse, tačiau maisto papildas nėra vaistas. Maisto papildai negali gydyti, gydomąjį poveikį turi tik vaistai. Tad būkite budrūs, neužsiimkite savigyda ir nerizikuokite savo sveikata.

Turėdami sveikatos problemų, konsultuokitės su gydytoju.

Kilus abejonėms, ar vaistas yra registruotas Lietuvoje, gyventojai gali pasitikrinti paspaudę nuorodą čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją