Kartu su juo nuteisti ir trijų bendrovių vadovai. Iš viso keturiems nuteistiesiems skirta daugiau nei 88 tūkst. eurų baudų, skelbiama Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pranešime žiniasklaidai.

Bylos duomenimis, tuometinis Panevėžio ligoninės vadovas neteisėtai sudarė išskirtines sąlygas kai kurioms bendrovėms dalyvauti Panevėžio ligoninės kardiologijos skyrių kapitalinio remonto, Likėnų reabilitacijos ligoninės biuvetės remonto ir įrengimo darbų, medicinos įrangos viešųjų pirkimų konkursuose ir tuos konkursus laimėti.

Konkursai vyko diskriminuojant kitus rangovus ir tiekėjus, o už laimėtus konkursus, I. Dorošas tiesiogiai pareikalavo kyšių darbais, paslaugomis, prekėmis, daiktais ir pinigais. Skaičiuojama, kad kyšių vertė – daugiau nei 40 tūkst. eurų.

STT pranešimu, taip pat nustatyta, kad atliekant Likėnų reabilitacijos ligoninės biuvetės remonto darbus, bendrovių darbuotojai, dirbę pagal rangos sutartį, Panevėžio ligoninės direktoriaus nurodymu ligoninės patalpose gyveno ir buvo maitinami nemokamai. VšĮ „Respublikinė Panevėžio ligoninė“ buvo padaryta beveik 7 tūkst. eurų turtinė žala.

Tad penktadienio nuosprendžiu I. Dorošui skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 2 metams ir beveik 34 tūkst. eurų bauda. Iš jo taip pat bus konfiskuota daugiau nei 40 tūkst. eurų. I. Dorošui teismas atėmė teisę 3 metus dirbti darbą, susijusį su vadovavimu valstybinėms ar viešosioms įstaigoms arba įstaigų padaliniams bei darbą, susijusį su šiose įstaigose vykdomais viešaisiais pirkimais.

Pranešama, kad kartu su ligoninės vadovu pripažinti kaltais trys verslininkai. S. A. nuteistas dėl papirkimo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų suklastojimo. Teismas jam skyrė didesnę nei 26 tūkst. eurų baudą. J. Ž. pripažintas kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir dokumentų suklastojimo, jam skirta beveik 4 tūkst. eurų bauda. Nuteistam dėl papirkimo G. O. skirta beveik 25 tūkst. eurų bauda.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pridedama, kad Lietuvos Aukščiausiajame Teisme jau išnagrinėta kita byla, susijusi su tuometiniu Panevėžio ligoninės direktoriumi. Šioje byloje ligoninės vadovas buvo pripažintas kaltu dėl kurstymo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo. Teismas jam skyrė 3 388 eurų baudą. Kartu buvo nuteista ir buvusi Panevėžio rajono savivaldybės Juridinio skyriaus vedėja, kuriai buvo skirta 7 540 eurų bauda.