Kaip Eltai perduotame komentare teigė ministerija, tokių Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pakeitimų reikalauja Europos Komisijos (EK) direktyva.

Įstatymo projektu siekiama kaitinamojo tabako gaminiams pritaikyti draudimą pardavinėti pridėtinio kvapo ar skonio tabako gaminius, taip pat tabako gaminius, kurių bet kokiuose komponentuose, pavyzdžiui, filtruose, popieriuje, pakuotėse, kapsulėse ar bet kuriuose techniniuose elementuose, yra kvapiųjų medžiagų. Šis draudimas jau yra taikomas cigaretėms ir cigaretėms sukti skirtam tabakui.

Taip pat siekiama panaikinti išimtį, kad kaitinamojo tabako gaminiai gali būti be informacinių pranešimų ar kombinuotų įspėjimų apie galimą žalą sveikatai.

Tačiau, jei kaitinamojo tabako gaminys yra bedūmis, jam šis pakeitimas nebus taikomas.

SAM teigimu, Europos Sąjungos valstybės narės yra įpareigotos ne vėliau kaip iki 2023 m. liepos 23 d. priimti ir paskelbti įstatymus ir kitus teisės aktus, būtinus, kad būtų laikomasi EK direktyvos.

Todėl įstatymo projektas turės būti priimtas ir paskelbtas iki šių metų liepos 23 dienos, o įsigalioti ir būti taikomas nuo spalio 23 dienos.

„Europos Komisijos deleguotosios direktyvos įgyvendinimas valstybėms narėms yra svarbus žingsnis sprendžiant kaitinamo tabako gaminių vartojimo augimo problemą ES lygiu“, – pabrėžia ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją