Atsižvelgus į prašymą, kovo 9 d., apie 17 val., iš Kaune esančio 2-ojo Paieškos ir gelbėjimo posto, kartu su medikų komanda pakilo budintis Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis MI-8T.

Kovo 10 d. apie 00.20 val. prie Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų nusileidęs orlaivis, donoro organą perdavė medikams ir po sėkmingai įvykdytos užduoties grįžo į nuolatinę savo dislokacijos vietą Kaune. Ten toliau tęsia budėjimą.

Papildyta:

Nacionalinio transplantacijos biuras praneša, kad Vilniuje leidosi Karinių oro pajėgų sraigtasparnis su donoro kepenimis iš užsienio. Kartu skrido Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų pilvo chirurgų komanda, ji dalyvavo donorinio organo eksplantacijos procese.

Užsienio šalyje, kuri nenurodoma, donorystės procesą organizuojanti atsakinga institucija informavo Nacionalinio transplantacijos biuro koordinatorių, kad jų šalyje yra donoras, kurio artimieji sutinka dovanoti organus transplantacijai, tačiau jų šalyje nėra recipientų, kuriems tiktų šio donoro kepenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją