Kovo 8 d., 2023 m. Per pandemiją suprastėjusi situacija Jungtinės Karalystės Nacionalinės sveikatos tarnybos (angl. National Health Services) įstaigose skatina vis daugiau piliečių sveikatos problemas spręsti užsienio šalyse, o Jungtinės Karalystės ministrai teigia, kad eilės nemažės iki pat 2024 m. Savo ruožtu, klinikos atstovai teigia, kad Lietuva sparčiai tampa viena populiariausių šalių tarp medicinos turistų, siekiančių sveikatos problemas spręsti ne tik greičiau, bet ir gauti aukšto lygio chirurgines paslaugas.

Rinkdamiesi medicinos paslaugas svetur, Jungtinės Karalystės piliečiai siekia išvengti ne tik ilgų eilių, kai laukti operacijos gali tekti iki 2 metų ar ilgiau, bet ir ieško geresnio kainos ir kokybės santykio. BBC atliktas tyrimas rodo, kad Jungtinės Karalystės privačiose klinikose klubo sąnario endoprotezavimo operacija kainuoja apie 14 tūkst. svarų (daugiau nei 15 tūkst. eurų), o Lietuvos privačiose klinikose tokia pati operacija bei savaitės trukmės reabilitacija beveik perpus pigesnė – apie 8 tūkst. eurų.

„Kalbant apie ortopedinę chirurgiją, psichologinis ir fizinis diskomfortas gyvenant su skausmu ir metų metus laukiant savo operacijos yra stiprus faktorius, kodėl britai ryžtasi kelionei į užsienio šalį – teigė „Nordclinic“ plėtros vadovas Jonas Staikūnas. – Populiariausios ortopedinės operacijos tarp atvykstančiųjų iš Jungtinės Karalystės yra sąnarių endoprotezavimas bei artroskopinės operacijos.“

Išaugę medicinos turistų srautai į Lietuvą sudomino britų žiniasklaidą

Lietuvos klinikos teigimu, tiek ortopedijos, tiek plastinės chirurgijos pacientų iš Jungtinės Karalystės ir kitų užsienio šalių skaičius išaugo daugiau nei 2,5 karto nuo 2018 m. Šiemet klinika prognozuoja tolesnį 25 proc. augimą, lyginant su praėjusiais metais.

„Per metus klinikoje sveikatos problemas gydosi virš 3 000 ortopedijos, plastinės ir dienos chirurgijos pacientų, medicinos turistų iš užsienio šalių. Mūsų žiniomis tai išskirtinis rodiklis visoje Centrinėje ir Rytų Europoje, – pasakojo J. Staikūnas. – Jei ortopedinių operacijų pacientai atvyksta stengdamiesi išvengti ilgų eilių savo šalyje, tai plastinės chirurgijos operacijoms dažnai atvyksta dėl ilgametės klinikos specializacijos teikiant sudėtingas, kombinuotas plastinės chirurgijos paslaugas bei aukštos chirurgų kvalifikacijos “

Pastaruoju metu klinika dėl padidėjusių britų pacientų srautų susilaukė aktyvaus Jungtinės Karalystės žiniasklaidos dėmesio – BBC naujienų portalas šia tema klinikoje nufilmavo išskirtinį reportažą. Neseniai specialiai dėl klinikos ir jos pacientų į Lietuvą taip pat buvo atvykę ir reportažus rengė „The Guardian“ žurnalistai bei britų transliuotojas ITV.

„Paslaugų kokybe patenkinti užsienio pacientai padeda skleisti žinią ne tik apie mūsų kliniką, bet ir apskritai apie Lietuvos sveikatos priežiūros sektorių. Reportažuose išlaikytas objektyvumas bei segmentai apie kitas Lietuvos klinikas ir jų teikiamas paslaugas padeda dar labiau gerinti Lietuvos, kaip medicinos turizmo šalies, įvaizdį užsienyje“, – pridėjo plėtros vadovas.

Tarptautinės komunikacijos specialistės „Blue Oceans PR“ bendraįkūrėjos Kristinos Skindelytės-Gladkovienės teigimu, toks didžiausių užsienio žiniasklaidos priemonių dėmesys rodo stiprų klinikos įdirbį, užtikrinant visapusišką užsienio pacientų gydymą, priežiūrą ir nuolatinį dialogą su tarptautine žiniasklaida.

Klinikos vadovo įsitikinimu, užsienio žiniasklaidos susidomėjimo dėka, medicinos turistų iš Jungtinės Karalystės skaičiai ateinančiu gali dar labiau šoktelėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)