„Norėtųsi paminėti, kad prezidentas planuoja iš tiesų inicijuoti labai, mūsų galva, svarbų įstatymų paketą, skirtą būtent retomis ligomis sergantiems asmenims. Tiek gerinant pačią finansavimo sistemą, tiek įtraukiant pacientų balsą į komisijos sudėtį, kuri priima sprendimus dėl gydymo kompensavimo“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė I. Segalovičenė.

„Tikimės didesnio teisingumo, nes iš principo turi galioti taisyklė ir čia – niekas neturi būti paliktas. Ir lygiai taip pat žmonės, kurie serga retomis ligomis, turi turėti viltį ir žinoti, kad valstybė jiems padės“, – pabrėžė prezidento vyriausioji patarėja socialinės ir ekonominės politikos klausimais.

Kalbėdama apie valdančiųjų vykdomą sveikatos reformą I. Segalovičienė pažymėjo, kad pagrindinis uždavinys šiuo metu yra ją įgyvendinti ir imtis konkrečių priemonių.

„Sveikatos reforma yra kaip koncepcija patvirtinta, pagrindinis dabar uždavinys yra įgyvendinti, įgyvendinti būtent tos reformos tikslus ir imtis labai konkrečių priemonių“, – akcentavo prezidento patarėja.

„Mūsų iki šiol paminėti sprendiniai, jie yra susiję būtent su ministerijos lygmens veikla, ir tikimės, kad ministras įsiklausys. Tai jau įsiklauso, mes matome kai kuriuos nežymius jau veiksmus, tai tikėkimės, kad viskas į gerą“, – teigė I. Segalovičienė.

ELTA primena, kad prezidentūra metų pradžioje siūlė šiais metais prioretizuoti siuntimų pas gydytojus specialistus sistemos sutvarkymą, eilių gydymo įstaigose klausimą bei biurokratijos mažinimą. Taip pat prezidentūra ragino spręsti įstaigų tinklo reformos, gydytojų trūkumo ir gydytojų komandų įgalinimo klausimus.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pasižadėjo 2023-aisiais skirti didesni dėmesį sergantiems itin retomis ligomis. Ministerija planuoja didinti finansavimą šioms ligoms gydyti, efektyviau priimti sprendimus dėl gydymo kompensavimo pacientui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją