Policija paskelbė, kad vasario 27 d. Marijampolės apskr. VPK Vilkaviškio r. PK gautas mergaitės mamos pareiškimas. Parešškime nurodoma, kad dėl galimo VšĮ „Vilkaviškio ligoninė“ medikų tarnybinių pareigų neatlikimo, šios ligoninės Vaikų skyriuje gydomai nepilnametei (gim. 2008 m.) pablogėjo būklė ir ji buvo pervežta į LSMU Kauno klinikas, kur ji mirė.

Tačiau, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, nei Vilkaviškio ligoninė, nei Kauno klinikos portalui „Delfi“ nenorėjo plačiau komentuoti šio įvykio.

Vilkaviškio ligoninė

Vis tik portalas lrt.lt paskelbė, kad paauglės gyvybę galėjo nusinešti gripas. Tokia mirties priežastis nurodoma ikiteisminį tyrimą pradėjusius pareigūnus pasiekusiuose medicinos dokumentuose.

Tiesa, kaip rašo lrt.lt, Kauno apygardos prokuratūra nurodo, kad kol kas tai – tik viena iš versijų, kurią dar reikia patvirtinti.

Pagal turimus duomenis, į Vilkaviškio ligoninę namuose peršalimui būdingus simptomus jautusi moksleivė kreipėsi dėl ligos paūmėjimo. Vilkaviškio ligoninėje mergaitė gydyta dvi dienas. Vėliau pervežta į Kauno klinikas, kur tą pačią dieną mirė.

Primename, kad Nacionalinis visuomenės sveikatos centras paskelbė, jog Lietuvoje šį gripo sezoną iš viso užregistruota 14 mirties nuo gripo atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)