„Būdama viena mažiausių savivaldybių, Pakruojis puikiai atspindi tai, su kokiais iššūkiais susiduria ir susidurs Lietuva. Kalbu apie senstančią visuomenę. Pakruojo ligoninėje yra išvystytos slaugos paslaugos, visas trečias ligoninės aukštas paskirtas tam. Bet ką išgirdau, jau šiandien poreikis slaugos paslaugoms yra gerokai didesnis. Tiek įprastų lovų, tiek paliatyvių. Skyriuje gydytojų ir slaugytojų darbas vertas žodžio – pasiaukojimas. Bet vien to neužtenka – reikia plėsti slaugos apimtis. Šiuo metu derinamas ilgalaikės slaugos modelis, jis pakeis situaciją į gerą pusę“, – vėliau socialiniame tinkle „Facebook“ rašė A. Dulkys.

Arūnas Dulkys Pakruojyje

Ministras gyrė Pakruojo Greitosios medicinos pagalbos (GMP) komandą.

„Puikūs Pakruojo GMP komandos darbo rezultatai, labai šiltas bendravimas. Dabar kuriama nacionalinė GMP, kad gerėtų sąlygos visiems GMP darbuotojams visoje Lietuvoje, todėl ši komanda bus stipri pagalba visai naujai organizacijai“, – žadėjo A. Dulkys.

Arūnas Dulkys Pakruojyje

Tiesa, apsilankymas Pakruojo rajono pirminės sveikatos priežiūros centre jį suglumino.

„Susimąstyti verčia vaizdas poliklinikoje nuo pietų. Tušti koridoriai. Pacientai skuba susitvarkyti kitų savo reikalų savivaldybės centre ir derina savo galimybes su autobuso grafiku“, – rašė ministras.

Portalas „Delfi“ skelbė, kad kiek anksčiau A. Dulkys su panašia realybe susidūrė ir Vilkaviškyje. Ten lankydamasis ministras atkreipė dėmesį, kad popiet pirminės sveikatos priežiūros centre buvo vos vienas kitas pacientas. Jsm domintis, kodėl taip yra, gydymo įstaigos vadovai informavo, kad didžioji dalis pacientų srauto yra iš rajono ir jie yra priklausomi nuo autobusų grafikų.

Arūnas Dulkys Pakruojyje

Taip pat ministras rašė: „Jau turėjau Kėdainių, Kaišiadorių, Tauragės ir Vilkaviškio šeimos gydytojų pasiūlymus, todėl galėjau sulyginti, kokie biurokratizmo ir popierizmo pančiai labiausiai trukdo jų darbą.

Skauduliai kartojasi. Gydytojai ir vėl vardina didelius įvairių pažymų rašymo dėl socialinių paslaugų teikimo krūvius. Gydymas ir diagnostika pralaimi popieriams.

Pakruojo gydytojai palaiko naujausius artimus pokyčius. Turiu omenyje tai, kad skubaus priėmimo gydytojai pacientams galės išrašyti siuntimą tiesiai pas specialistą, nesiunčiant jų pas šeimos gydytoją. Pritaria ir siuntimo galiojimo termino ilginimui iki 180 dienų“.

Vasario 20 d. A. Dulkys lankysis Rokiškio gydymo įstaigose. Ten apžiūrės greitosios medicinos pagalobos stotį, Pirminės sveiktos priežiūros centrą ir Rokiškio rajono ligoninę.

„Ministras A. Dulkys vizito metu domėsis gydymo įstaigų darbu, išklausys pasiūlymų, kokie sprendimai prisidėtų, mažinant biurokratinę naštą kasdieniame gydytojų ir slaugytojų darbe, taip pat aptars eilių situaciją“, – rašoma Sveikatos apsaugos ministerijos išplatintame pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)