„Pirmą savo konferenciją surengėme Londone 2013 metais. Tuometinis jos iniciatorius dr. Josephas Nunoo-Mensahas iš Karališkojo Londono koledžo paprašė padėti jam surengti šį renginį, panaudojant ilgametę mano patirtį organizuojant šios srities tarptautines konferencijas Lietuvoje. Tuo metu buvo reikalingas ir rimtos pasaulinės organizacijos dalyvavimas – aš jau tuomet buvau vienas iš aktyviausių Tarptautinės universitetų kolorektinių chirurgų draugijos (angl. International Society of University Colon and Rectal Surgeons) valdybos narių, ir gauti šios organizacijos paramą rengiant šį renginį nebuvo sunku.

Tačiau pagrindinis iššūkis buvo dar prieš akis – mat Londone yra nuo seno garsi visame pasaulyje šios srities ligų gydymo įstaiga – Šv. Morkaus ligoninė, kuri taip pat rengia savo kasmetines konferencijas ir ten paprastai dalyvių netrūksta.

Konferencijos akimirkos

Tad, kaip sėkmingai pradėti visiškai naują iniciatyvą ir būti sėkmingais? Manau, kad pagrindinės sėkmės priežastys buvo dvi.

Pirma – mes pritraukėme pasaulio šios srities autoritetus iš įvairiausių šalių, siekdami atspindėti tiek įvairių šalių pasiekimus, tiek ir skirtumus tarp jų, ir iš viso to pasimokyti. Tad nė vienas iš šių renginių neapsiėjo be lektorių iš Europos, Pietų ir Šiaurės Amerikos bei Azijos šalių ar net Australijos.

Konferencijos akimirkos

Kita sėkmės priežastis buvo renginio forma. Prieš dviejų dienų konferenciją visuomet organizuojame ir vienos dienos mokymo kursus aktualia siauresne tema.

Be to, pačiame renginyje visada būna debatai, kuomet du žinomi savo srities autoritetai gina du visiškai skirtingus požiūrius į tos pačios problemos sprendimą. Tai labai sudomina renginio dalyvius, o kartu parodo, kaip net ir šių laikų medicinoje viskas gali būti kontroversalu.

Konferencijos akimirkos

Šiemetiniame renginyje buvo virš 250 dalyvių iš įvairiausių pasaulio šalių. Be to, dabar pasikviesti bet kurį pasaulinį šios srities autoritetą yra labai paprasta, nes renginys plačiai žinomas. Tai leidžia, žiūrint, pavyzdžiui, 10 metų į priekį, prognozuoti tolimesnį kasmetinio renginio augimą ir populiarėjimą.

Renginio organizatoriai (iš kairės į dešinę): prof. Narimantas Evaldas Samalavičius, dr. Pasquale'is Giordano, dr. Piero Nastro, dr. Josephas Nunoo-Mensahas

Žinoma, tai kainuoja energijos ir laiko, o tiesioginės materialios naudos neatneša. Bet didžiausias apdovanojimas šiandien yra kol kas didelė šių jungtinių pastangų sėkmė. Kiek padidinome ir renginio pagrindinių organizatorių skaičių – šiuo metu be dr. Josepho Nunoo-Mensaho ir manęs dar talkina ir dr. Pasquale'is Giordano ir dr. Piero Nastro iš Londono“, – komentavo profesorius N. E. Samalavičius.

Karališkojo Londono koledžo konferencijų centras Bush House

Ši renginys pirmaisiais metais vyko Londono karališkojo koledžo pagrindinėje mokomojoje bazėje, bet nuo 2018 metų pavyko įtikinti koledžo vadovybę ir dabar šiam renginiui nemokamai skiriamas vadinamasis Bush House – Londono centre šiam koledžui priklausantis „5 žvaigždučių“ konferencijų centras. Tai, ko gero, dar viena priežastis ir tolimesnei renginio sėkmei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją