Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, šiandien NVSC yra matoma ir girdima institucija, pirmiausia – dėl ypač svarbaus vaidmens COVID-19 pandemijos metu.

„Visgi, svarbu pabrėžti, kad NVSC misija – ne tik apsaugoti visuomenės sveikatą. Vertindama ir valdydama su paslaugomis, gaminiais, aplinkos veiksniais ir užkrečiamosiomis ligomis susijusią riziką, NVSC ištikimai gina vartotojų teises. Šiandieniame pasaulyje tai – didelės erudicijos, atsakomybės ir kompetencijų reikalaujanti sritis. Kviečiu konkurse dalyvauti vadoves ir vadovus, nebijančius iššūkių ir atsakomybės. Jei esate pasirengęs imtis pozityvaus kokybinio pokyčio NVSC veikloje ir lyderystės, jūsų patirtis ir kompetencijos tikrai ras palankią terpę atsiskleisti“, – pabrėžia ministras.

Kandidatai į vadovus privalo turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį arba baigus vientisąsias studijas įgytą magistro kvalifikacinį laipsnį) arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją. Taip pat būsimasis vadovas turi bent trejus metus būti dirbęs vadovaujamą darbą, mokėti anglų, vokiečių arba prancūzų kalbą B2 lygiu bei turėti nepriekaištingą reputaciją.

Besidomintieji siūloma pozicija turėtų pasižymėti ir vadybinėmis bei vertybinėmis kompetencijomis: pabrėžiamas būsimojo NVSC vadovo strateginis požiūris, veiklos valdymas ir lyderystė. Be to, tikimasi, kad naujasis organizacijos vedlys kurs vertę visuomenei, bus organizuotas, patikimas ir atsakingas. Kandidatai taip pat turi gebėti analizuoti, argumentuoti, pasižymėti gerais komunikaciniais gebėjimais.

NVSC vadovo(-ės) pareiginės algos koeficientas yra 21,5, o tai sudaro nuo 3999 eurų neatskaičius mokesčių. Priklausomai nuo pasiektų rezultatų, vadovui gali būti skiriamos teisės aktuose nustatytos skatinimo priemonės.

Į vadovo pareigas bus priimama 5 metų kadencijai su galimybe ją pratęsti dar 5 metams.

Konkursą organizuoja ir pretendentus vertina Viešojo valdymo agentūra. Pretendentai konkurso sąlygose nurodytus dokumentus per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą turi pateikti iki sausio 18 d. imtinai. Atrinkus vieną ar du geriausiai pasirodžiusius pretendentus į vadovo postą, jie bus pateikiami vertinti ministrui, kuris po pokalbių su jais priims galutinį sprendimą dėl tinkamiausio pretendento pasirinkimo.

NVSC misija – apsaugoti visuomenės sveikatą bei apginti vartotojų teises vertinant ir valdant su paslaugomis, gaminiais, aplinkos veiksniais ir užkrečiamosiomis ligomis susijusią riziką. Visuomenei žinomiausi pastarojo meto iššūkiai, tekę NVSC, – koronaviruso infekcijos (COVID-19) valdymas, užkrečiamųjų ligų prevencija ir valdymas, visuomenės sveikatai pavojingų avarijų padarinių valdymas,

NVCS yra pavaldi SAM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją