Kauno rajono GMP vadovė Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė pasakojo, kad paciento artimieji medikus grasino net nužudyti.

„Medikai teikė pagalbą, atvyko nepatenkintas artimasis, pasiėmė pacientą ir išvažiavo. Buvo smurtas, necenzūriniai žodžiai, grasinimas nužudyti ir t.t. Esame labai pikti, nelaimingi, nes taip neturi būti“, – „Delfi“ sakė N. Gudžiūnaitė-Bybartienė.

Pašnekovė sakė, kad sunku pasakyti, ar šiuo metu tokių atvejų iš tiesų padaugėjo, ar tiesiog apie juos garsiau kalbama.

„Psichologinio smurto yra daug. Bet bandome traktuoti, kad važiuojame pas sergančius žmones, kurie sudirgę, išsigandę, nežino, ką daryti, todėl tos emocijos ir yra tokios, o į psichologinį smurtą stengiamės nereaguoti. Bet šiuo atveju žmogus realiai grasino nužudyti ir ėjo į fizinį kontaktą“, – kalbėjo pašnekovė.

Asmuo, grasinęs medikams, pasišalino prieš atvykstant policijai, tačiau pareiškimas buvo surašytas.

„Labai didžiuojuosi kolega, kad sugebėjo tvirtai atstovėti situaciją ir ramiai sutramdyti to asmens agresiją. Kontroliuoti smurtinę situaciją komandos vadovui padėjo ir tai, kad jis yra profesionaliai sportuojantis vyras. O jei medikas būtų ne toks fiziškai stiprus ir psichologiškai tvirtas? Labai tikiuosi, kad tas asmuo atsakys už savo veiksmus. Net keletui valandų buvo sutrikdytas užpultos komandos darbas.

Atsiprašome, jei pacientams Kauno rajone mūsų laukti teko ilgiau nei įprasta. Kadangi vyksta tyrimas, detalesnius komentarus galėtų pateikti policijos atstovai. Beje, situacija išskirtinė ir tuo, kad mūsų komandą užpuolė praktikuojantis gydytojas. Labai prašau savo kolegų, būkite budrūs, išlikite saugūs. Jei kyla pavojus jums patiems, atsitraukite, KVIESKITE pareigūnus, rašykite pareiškimus ir BŪTINAI raštu informuokite įstaigos administraciją. Kartu mums tikrai pavyks“, – socialiniame tinkle rašė N. Gudžiūnaitė-Bybartienė.

Primename, kad lapkritį Vilniuje buvo žiauriai sumuštas greitosios pagalbos paramedikas. Į Antakalnį atvykusiems medikams gulinčio paciento pažadinti nepavyko, todėl jis buvo nuneštas į automobilį. Nuo to ir prasidėjo visa nesėkmingų įvykių grandinė.

„Automobilyje atsipeikėjo, pradėjo priešintis, veržtis. Kadangi tai pacientas, juk vis tiek reikia apžiūrėti – vairuotojas išėjo iš paskos, kad paprašytų, jog palauktų. Pacientas nustūmė vairuotoją, jis labai susitrenkė galvą, trumpam prarado sąmonę. Tada jis vairuotoją pradėjo spardyti kojomis. Turime nuotrauką, kur galva ištinusi smarkiai, buvo labai stiprūs sužeidimai. Kita mūsų brigada vairuotoją iškart nuvežė į Lazdynų ligoninę, po apžiūros jis buvo pervežtas į Žalgirio kliniką, nes nustatytas skruostikaulio skilimas. Šiuo metu jis nedarbingas, todėl nenorime iškart eiti apklausti. Medikė, kuri buvo su juo kartu, parašė pirminį pranešimą“, – apie skaudų įvykį pasakojo I. Lukaševas.

Vos prieš kelias savaites, gruodžio viduryje, nuo smurtaujančių pacientų nukentėjo ir Kėdainių medikai.

„Greitosios medicinos pagalbos iškvietimo metu, buvo užpultas ir sumuštas VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro GMP skyriaus paramedikas, kuris atskubėjo padėti ligoniui. Įsisiautėjusį pacientą sutramdė vietoje buvę policijos pareigūnai. Paramedikas patyrė tiek fizinį, tiek psichologinį smurtą. Apie įvykį informuotas Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariatas, prašant imtis įstatymu numatytų priemonių, užtikrinant saugų medikų darbą“, – buvo rašoma feisbuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)