„Kol kas reikšmingai išaugusio pacientų srauto dėl slidžių šaligatvių RVUL Skubios pagalbos skyriuje dirbantys medikai dar nepajuto. Apskritai, žiemos pradžia mūsų traumatologams yra gana dėkinga šiuo klausimu, kuo labai džiaugiamės“, – Eltai perduotame komentare teigė RVUL komunikacijos skyriaus vyr specialistė Asta Bagdonavičienė.

Jos teigimu, antradienio rytas prasidėjo gana ramiai, pacientų padaugėjo tik po pietų: „Bet kol kas registruojami tik pavieniai paslydimo traumų atvejai.“

Anot A. Bagdonavičienės, situacija gali keistis vakare, kai žmonės grįžinės iš darbų į namus ir keisis oro sąlygos. „Bet apibendrintą šiandienos traumų statistiką žinosime tik rytoj ryte“, – pažymėjo RVUL komunikacijos specialistė.

Gruodžio mėnesį į RVUL dėl traumatologinio pobūdžio pagalbos (įvairių traumų, nebūtinai susijusių su slidumu) vidutiniškai kreipėsi 99 pacientai per parą.

„Tai net mažiau nei mums įprastas pacientų srauto vidurkis, kuris jau ne vienerius metus statistiškai siekia 100–120 į traumatologus besikreipiančių pacientų per parą“, – komentuoja A. Bagdonavičienė. Panašūs skaičiai atsispindi ir pastarųjų dienų statistikoje – pirmadienį RVUL sulaukė 106 traumatologinio profilio pacientų, sekmadienį – 100, šeštadienį – 118.

Kiek kitokia situacija susiklostė Kaune – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės Traumatologijos skyrius pranešė, kad antradienį nuo 6 val. ryto iki vidurdienio sulaukta apie 100 įvairias traumas patyrusių pacientų, kai įprastai per visą parą jų būna apie 150–200.

Didžiausias antplūdis prasidėjo apie vidurdienį. Gausu ir sunkių traumų, kai reikalingas stacionarus gydymas, pranešė LSMU. Tokių nuo ryto turima apie 20.