„Visi dalyviai yra informavę, jog jie dalyvaus teisminiuose procesuose. Tai be abejo, turėsime visi atidžiai stebėti ir įsigilinti į procesą, bendradarbiauti su Konkurencijos taryba. Taip pat bendradarbiausime su visais dalyviais pozityvia prasme, tam kad, suprastumėme kur buvo tikrosios priežastys“, – penktadienį Lietuvos ryto televizijai paminėjo A. Dulkys.

Ministras taip pat tikino, kad jeigu teismo proceso metu bus nuspręsta, jog Konkurencijos taryba buvo teisi identifikuodama neteisėtą bendrovių antkainių susitarimą, Sveikatos apsaugos ministerija turės keisti tai, kaip ateityje bendradarbiaus su asociacijomis ir įmonėmis.

„Jeigu paaiškės, kad Konkurencijos tarybos užduoti pastebėjimai teisingi ir jie nebus nuginčyti teismuose, tai reikš, jog reikės daryti mums pakeitimus formulėse, procedūrose“,– komentavo jis.

ELTA primena, kad gruodžio 13 d. Konkurencijos taryba nustatė, jog Lietuvos vaistinių asociacija (LVA) ir 8-ios vaistais prekiaujančios bendrovės susitarė dėl kompensuojamųjų vaistų antkainių.

Taryba aiškina, kad 2017 m. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), nusprendusi įvertinti, ar reikia keisti vaistinių preparatų mažmeninės ir didmeninės prekybos antkainius, paprašė LVA pateikti ekonominiais skaičiavimais pagrįstus antkainių pasiūlymus. Tarpininkaujant asociacijai, vaistais prekiaujančios bendrovės tarpusavyje suderino ministerijai pateiktus kompensuojamųjų vaistų antkainius, tariamai pagrįstus įmonių veiklos kaštais.

Už Konkurencijos įstatymo ir Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo pažeidimą iš viso skirta baudų už daugiau kaip 72 mln. Eur.

Tuo metu „Gintarinė vaistinė“ ir „Limedika“ atstovai antradienį išplatino pranešimą, kad toks sprendimas neturi teisinio pagrindo, esą įmonės niekada nėra sulaukusios SAM kvietimo ar prašymo pateikti pasiūlymus dėl antkainių. Bendrovės tikina, kad formuodamos savo pasiūlymus neperžengė konfidencialumo ribų, nesikeitė jautria komercine informacija su savo konkurentais, nesitarė dėl antikonkurencinių veiksmų.