Neseniai pasakojome istoriją, kaip praėjusį savaitgalį Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties medikai gelbėjo pusnyje be gyvybės ženklų sukniubusį vyrą. Apie tai galite paskaityti čia.

Šįkart pasakojimas apie Akmenės rajono greitosios medicinos pagalbos medikus, išgelbėjusius užspringusiam dvimečiui gyvybę. Vienas jų – paramedikas Augustas Pralgauskas į nelaimės vietą nuskubėjo nuosavu transportu, ne savo darbo metu.

Kauno rajono paramedikai nedvejojo, kai teko gelbėti užspringusį vaiką

Ši istorija buvo papasakota Akmenės rajono greitosios medicinos pagalbos centro „Facebook“ paskyroje. Pateikiame pasakojimą.

„Akmenės rajono greitosios medicinos pagalbos centras dažnai finansiškai skatina savo darbuotojus, tačiau šis dviejų medikų ne darbo metu įvykdytas ž y g d a r b i s neišmatuojamas jokia valiuta. Užspringus 2 metų vaikui, artimiausios brigados buvo už 11 min., kita už 21 min. kelio. Oro sąlygos tragiškos, dingo savisauga, greitis nežmoniškas. Tačiau supratus, kad jei nedelsiant nesiimsim veiksmų, dabar šios sėkmės istorijos nebūtų. Vadovui paskambinus įstaigos paramedikui Augustui Pralgauskui, ne darbo metu, nuosavu transportu įvykio vietoje jis atsidūrė žaibiškai ir suteikė pagalbą užspringusiam 2 metų berniukui, išvalė kvėpavimo takus ir sulaukė skubiosios medicinos pagalbos specialistės Gintarės Pralgauskienės, kuri taip pat ne darbo metu sulaukusi vadovo skambučio nedvejodama išskubėjo į pagalbą, iki kol atvyko 2 GMP ekipažai. Labai didžiuojamės 0202 brigada, skubiosios medicinos pagalbos specialiste Daiva Leviniene ir paramediku Virginijumi Mockumi už specializuotą pagalbos teikimą. Ypatingą padėką išreiškiame Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stoties dispečerei Ž. B., už nepriekaištingą, net 11 min. trukmės pagalbos teikimą telefonu. Dispečerė ne tik davė tikslius nurodymus, viso pokalbio metu profesionaliai ramino artimuosius, stebėjo lekiančias GMP brigadas, informavo, kad jos jau netrukus atvyks, ir tik joms atvykus, perleido pagalbos teikimą medikams“, – rašoma „Facebook“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją