Apie tai savo feisbuko paskyroje parašė Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC).

„Vakar, gruodžio 13 d. apie 18 val., Kėdainiuose, Greitosios medicinos pagalbos iškvietimo metu, buvo užpultas ir sumuštas VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro GMP skyriaus paramedikas, kuris atskubėjo padėti ligoniui. Įsisiautėjusį pacientą sutramdė vietoje buvę policijos pareigūnai. Paramedikas patyrė tiek fizinį, tiek psichologinį smurtą.

Apie įvykį informuotas Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariatas, prašant imtis įstatymu numatytų priemonių, užtikrinant saugų medikų darbą“, – buvo rašoma feisbuke.

Kėdainių PSPC direktorė Joana Kleivienė ragino greičiau užtikrinti medikų saugumą.

„Vis dažnėjant smurto atvejų prieš medikus darbo metu, manau, kad šalies atsakingos institucijos, LR sveikatos apsaugos ministeriją, LR Seimas turėtų imtis iniciatyvos ir įgyvendinti medikų apsaugos didinimą, o įstatymų pažeidėjams – už tai numatyti griežtą atsakomybę. Tokie įvykiai daugiau neturi pasikartoti. Juk medikai kviečiami gelbėti, padėti, net rizikuojant jų pačių gyvybėmis, bet tikrai ne tam, kad patys fiziškai nukentėtų“, – savo nuomonę išsakė Kėdainių PSPC direktorė Joana Kleivienė, nukentėjusiam kolegai palinkėjusi sveikatos.

Primename, kad lapkričio 14 dieną Vilniuje nuo smurtaujančio paciento sunkiai nukentėjo kitas GMP paramedikas.

Tą kartą šeštadienį, po 7 valandos ryto buvo gautas iškvietimas Vilniuje – Antakalnio rajone, degalinėje guli žmogus. Kaip pasakojo Vilniaus GMP išvažiuojamųjų brigadų tarnybos vadovas Igoris Lukaševas, atvykusiems medikams gulinčio paciento pažadinti nepavyko, todėl jis buvo nuneštas į automobilį. Nuo to ir prasidėjo visa nesėkmingų įvykių grandinė.

„Automobilyje atsipeikėjo, pradėjo priešintis, veržtis. Kadangi tai pacientas, juk vis tiek reikia apžiūrėti – vairuotojas išėjo iš paskos, kad paprašytų, jog palauktų. Pacientas nustūmė vairuotoją, jis labai susitrenkė galvą, trumpam prarado sąmonę. Tada jis vairuotoją pradėjo spardyti kojomis. Turime nuotrauką, kur galva ištinusi smarkiai, buvo labai stiprūs sužeidimai.

Kita mūsų brigada vairuotoją iškart nuvežė į Lazdynų ligoninę, po apžiūros jis buvo pervežtas į Žalgirio kliniką, nes nustatytas skruostikaulio skilimas. Šiuo metu jis nedarbingas, todėl nenorime iškart eiti apklausti. Medikė, kuri buvo su juo kartu, parašė pirminį pranešimą“, – apie skaudų įvykį pasakojo I. Lukaševas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)