„Ne paslaptis, daugelis iš mūsų darbe ieško prasmės. Nacionalinis transplantacijos biuras yra ta vieta, kur prasmė yra aukščiausio lygio – tai žmogaus gyvybės išsaugojimas ir pratęsimas. Asmeniškai kviečiu konkurse dalyvauti vadoves ir vadovus, nebijančius iššūkių, atsakomybės, norinčius ir galinčius prisidėti prie žmogaus gyvybės išsaugojimo ir donorystės idėjų sklaidos. Už energiją ir pastangas, skirtas saugoti gyvybes, galiu pažadėti vieną prasmingiausių darbo vietų Lietuvoje“, – sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Kandidatai į vadovus privalo turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį arba baigus vientisąsias studijas įgytą magistro kvalifikacinį laipsnį) arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją. Taip pat būsimasis vadovas turi bent trejus metus būti dirbęs vadovaujantį darbą, mokėti anglų kalbą B2 lygiu bei turėti nepriekaištingą reputaciją.

Iš kandidatų tikimasi lyderystės, strateginio požiūrio, atsakomybės, gebėjimo vadovauti komandai, kelti ambicingus tikslus ir efektyviai valdyti pokyčius. Taip pat kandidatas turi gebėti analizuoti, argumentuoti, pasižymėti komunikaciniai gebėjimais.

NTB vadovo(-ės) atlyginimas, priklausomai nuo kompetencijų ir jo patirties, sieks 17–19,5 pareigybinio koeficiento, kas sudaro 3077–3452 eurų prieš mokesčius. Priklausomai nuo pasiektų rezultatų, vadovui gali būti skiriamos teisės aktuose nustatytos skatinimo priemonės.

Į vadovo pareigas bus priimama 5 metų kadencijai su galimybe ją pratęsti dar penkeriems metams.

Konkursą organizuoja ir kandidatus vertina Valstybės tarnybos departamentas. Kandidatai konkurso sąlygose nurodytus dokumentus per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą turi pateikti iki lapkričio 24 d. Atrinkus vieną ar du geriausiai pasirodžiusius kandidatus į vadovo postą, jie yra pateikiami vertinimui SAM, kur bus priimtas galutinis sprendimas dėl tinkamiausio kandidato.

Vilniuje įsikūręs NTB įgyvendina valstybės politiką žmogaus audinių, ląstelių, organų donorystės ir transplantacijos srityje ir prižiūri, kaip formuojama bei įgyvendinama ši politika. Įstaiga taip pat vykdo kompetentingos institucijos funkcijas, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Pagalbinio apvaisinimo įstatymo nuostatomis. NTB yra pavaldi SAM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją