Vakcinų gamintojo „Biontech&Pfizer“ pirmadienį pristatytą siuntą sudaro 141,1 tūkst. adaptuotų „Comirnaty“ vakcinos dozių. Iš viso šį mėnesį gamintojas jau pristatė 414,7 tūkst. vakcinos dozių.

Koronaviruso Omikron atmainai adaptuotos vakcinos yra skirstomos gydymo įstaigoms, kurios vykdo vakcinaciją nuo COVID-19 ligos. Adaptuotos vakcinos „Comirnaty“ ir „Spikevax“ (gamintojas „Moderna“) yra skiriamos asmenims, kurie skiepijasi pirma arba antra sustiprinančiąja vakcinos doze. Gyventojams, kurie dar nebuvo paskiepyti, yra skiriamos originaliosios vakcinos „Comirnaty“ arba „Spikevax“.

Artėjant šaltajam metų sezonui gyventojai vis aktyviau domisi vakcinacija nuo COVID-19 ligos. Pirmą spalio savaitę nuo jos pasiskiepijo 2,5 tūkst. žmonių, antrą mėnesio savaitę – beveik 3,5 tūkst.

Ketvirta vakcinos doze jau pasiskiepijo 8,8 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Registruotis vakcinacijai gyventojai kviečiami internetu www.koronastop.lt, prisijungus per elektroninius valdžios vartus ir pasirinkus patogų skiepijimo laiką savo gydymo įstaigoje. Gyventojai, kurie neturi galimybės užsiregistruoti internetu, dėl skiepijimo turėtų kreiptis į savo gydymo įstaigą telefonu arba atvykus į pačią įstaigą. Artimiausiu metu planuojama sudaryti galimybę pasiskiepyti ir kitoje gydymo įstaigoje, nei asmuo yra prirašytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją