Šiuo metu kaip tik yra pabaigtas 17 paraiškų įrašyti vaistinius preparatus į kompensavimo sąrašus vertinimas, dar tiek pat paraiškų yra vertinama.

Artimiausiu metu paraiškų įrašyti vaistinius preparatus į kompensavimo sąrašus turėtų būti įvertinta dar daugiau, nes planuojama pasirašyti bendradarbiavimo susitarimą su Lenkijos Sveikatos technologijų vertinimo ir tarifų sistemos agentūra.

„Kolegų iš kaimyninės šalies įdirbis, sukauptos žinios bei geranoriška metodinė pagalba sveikatos technologijų vertinimo procesą Lietuvoje padarys dar efektyvesniu, taip pat palengvins sprendimų dėl sveikatos technologijų kainodaros ar kompensavimo priėmimą“, – pranešime žiniasklaidai tvirtina VVKT viršininkas G. Andrulionis.

Gytis Andrulionis

VVKT vadovas primena, kad 2020 metais buvo įgyvendinta nauja paraiškų įrašyti vaistinius preparatus į kompensavimo sąrašus tvarka.

„VVKT tuomet susidūrė su nemenkais iššūkiais: neplanuotai buvo gautas itin didelis paraiškų skaičiaus, iškilo finansavimo problemų, specialistams dėl įgyvendintų naujovių stigo patirties. Dėl to nepavyko išlaikyti naujai suburtos paraiškų vertinimą atliekančių specialistų komandos ir 2021 metų viduryje, iš skyriaus pasitraukus didžiajai daliai specialistų, paraiškų vertinimas praktiškai sustojo“, – teigia G. Andrulionis.

Anot jo, nepalanki situacija skatino ieškoti sprendimų. 2021 metų pabaigoje, pritraukus ir apmokius naujus specialistus, paraiškų įrašyti vaistinius preparatus į kompensavimo sąrašus vertinimas buvo atnaujintas. Naujai priimtus specialistus ir skyriaus senbuvius kelis mėnesius nuotoliniu būdu mokė kolegos iš Rygos Stradinio universiteto.

Tuo pat metu, siekiant paspartinti paraiškų vertinimą, buvo tobulinamas paraiškų įrašyti vaistinius preparatus į kompensavimo sąrašus vertinimo tvarką nustatantis teisės aktas, keičiama darbo organizavimo tvarka Tarnybos viduje, taip pat buvo parengtos naujos vertinimo protokolų ir rekomendacijų formos. Dar labai svarbu, pasak VVKT vadovo, pažymėti ir tai, jog 2022 metais pagaliau buvo gautas finansavimas skyriui – tai leido užtikrinti sklandžią tolimesnę skyriaus veiklą bei planuoti būsimus darbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją