32 metų Lucy Letby bandė nužudyti penkių dienų berniuką, kai naujagimių skyriuje su pienu pasirodė jo motina, viename teisme išgirdo prisiekusieji.

Kūdikis „smarkiai kentėjo“ ir jam iš burnos bėgo kraujas, teigė motina.

Moteris, kurios pavardė negali būti skelbiama, iš pradžių nesuprato, kad L. Letby puola jos sūnų. Ji tvirtino, kad įtariama žudikė bandė ją nuraminti, rašo theguardian.com.

Šis berniukas yra vienas iš septynių kūdikių, kuriuos, kaip įtariama, nuo 2015 m. birželio iki 2016 m. birželio Česterio grafienės ligoninės naujagimių skyriuje nužudė čia dirbusi L. Letby.

Buvusi slaugytoja neigia septynis kaltinimus nužudymu ir 15 kaltinimų pasikėsinimu nužudyti.

Mančesterio karūnos teisme nagrinėjant šią bylą, teismas išgirdo, kaip neišnešiotų dvynukų, kurie įvardijami tik kaip kūdikis E ir kūdikis F, motina atvyko su pienu į naujagimių skyrių.

Prokuroras Nickas Johnsonas KC prisiekusiesiems teigė, kad ji „užklupo Lucy Letby, puolusią [kūdikį E]“.

Lucy Letby

Jis pridūrė: „Tuo metu ji to nesuvokė, tačiau ketinu jums paaiškinti, kodėl galite būti tikri, kad vyko būtent tai. Kai [ji] pasirodė, [kūdikis E] stipriai kentėjo, ir jam iš burnos bėgo kraujas“.

Pasak N. Johnsono, L. Letby bandė nuraminti berniuko motiną, teigdama, esą kraujas pasirodė dėl to, jog nazogastrinis vamzdelis dirgina jo gerklę, ir pridūrė: „Pasitikėkite manimi, aš esu slaugytoja“.

Naujagimio, kuris gimimo metu svėrė vos 1,3 kg, būklė sparčiai blogėjo, ir nepraėjus nė penkioms valandoms nuo tada, kai L. Letby jį užpuolė, jis mirė.

Teismo posėdyje dalyvavęs gydytojas teigė, kad „niekada nebuvo matęs taip kraujuojančio kūdikio“, ir nurodė, kad vaikas neteko daugiau kaip ketvirtadalio viso savo kraujo.

Iš pradžių buvo manoma, jog kūdikis E mirė dėl virškinamojo trakto sutrikimo, kuris gali pasireikšti neišnešiotiems kūdikiams. Skrodimas jam nebuvo atliktas ir tai, N. Johnsono teigimu, buvo „didžiulė klaida“.

Vėliau ekspertai padarė išvadą, jog kūdikis E mirė dėl tyčia į jo kraują sušvirkštų dujų ir „kraujavimo, liudijančio traumą“, išgirdo prisiekusieji.

L. Letby „neįprastai domėjosi“ dvynukų šeima ir socialiniuose tinkluose ieškojo apie ją informacijos – tą ji darė praėjus dviem dienoms po kūdikio E mirties ir kelis kartus per ateinančius mėnesius – net per 2015 metų Kalėdas.

Teismas išgirdo, kad slaugytoja „ištrynė“ motinos apsilankymą iš medicininių įrašų, o tada melavo, neva buvo kitoje patalpoje, kai kūdikis E nualpo. Tai, prokuratūros teigimu, reiškia, jog L. Letby bandė susikurti „alibi svetimuose medicininiuose įrašuose“.

Prisiekusieji taip pat sužinojo, kad L. Letby buvo „pavojingai susidomėjusi“ ir kūdikio E broliu dvyniu – šešių dienų kūdikiu F.

Teigiama, kad nepraėjus nė parai po brolio mirties, slaugytoja kūdikiui F sudavė maitinimo maišelį su insulinu.

Berniukas išgyveno, o vėliau policijos paklausta, kodėl ieškojo jo tėvų socialiniame tinkle „Facebook“, L. Letby atsakė, jog veikiausiai norėjo „sužinoti, kaip [kūdikis F] laikosi“.

Skiepai

Antradienį teismas taip pat išgirdo, kaip L. Letby, turėjusi kvalifikaciją slaugyti sunkiai sergančius naujagimius, parašė vienai kolegei SMS žinutę, kurioje pareiškė, kad būnant palatoje, kurioje prieš penkias dienas mirė kūdikis, kaip įtariama, nuo apsinuodijimo, gali „paleisti vidurius“.

Savo bičiulei ji pasakė, kad „toje vietoje, kur anksčiau gulėjo miręs kūdikis, ji trokšta pamatyti gyvą naujagimį“, išgirdo prisiekusiųjų teismas, sudarytas iš aštuonių moterų ir keturių vyrų.

Nors turėjo rūpintis kūdikiu kitoje palatoje, L. Letby, kaip įtariama, nuėjo į vieno keturių dienų berniuko palatą ir per nazogastrinį vamzdelį suleido jam į pilvą oro.

Kol kitos slaugytojos nesėkmingai bandė gaivinti berniuką – kūdikį C, savo kolegei ji pasakė: „Jis miršta“.

Pasak N. Johnsono, praėjus kelioms valandoms po kūdikio C mirties, L. Letby taip pat ieškojo informacijos apie jo tėvus socialiniame tinkle „Facebook“. „Paieškų laikas rodo, kad tai buvo vienas pirmųjų dalykų, kuriuos ji padarė atsibudusi“, – pridūrė prokuroras.

Kitai tariamai jos aukai, trijų mėnesių mergytei, buvo „negrįžtamai pažeistos smegenys“, kai L. Letby tris kartus bandė ją nužudyti, per nazogastrinį vamzdelį suleisdama jai pieno ir oro.

Antradienį prisiekusieji sužinojo, kad L. Letby „buvo vienintelis nuolat šalia buvęs asmuo“, kai 2015 metų birželį per dvi savaites naujagimių skyriuje mirė trys kūdikiai, o vieną ištiko gyvybei pavojinga būklė.

Kaltinamoji iš Herefordo sėdėjo įstiklintame kaltinamųjų suole, kai antradienį, antrąją teismo proceso dieną, prokuratūra dėstė savo argumentus. Kai kurių jos įtariamų aukų artimieji sėdėjo vos kelių metrų atstumu į dešinę nuo jos, viešojoje galerijoje.

Teismo procesas tęsiasi toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją