„Idėja rengti šį renginį kilo jau senokai, tačiau vis neatsirasdavo laiko ją įgyvendinti. Visgi, pandemijos metu dar aiškiau supratau tokio renginio reikalingumą – pamačiau, kokios menkos visuomenės žinios apie sveikatą ir ligas, ir apsisprendžiau, kad atėjo jam laikas – viliuosi, jog šis renginys nors truputį užpildys informacijos spragas, paskatins žmones labiau savimi rūpintis“, – teigė mugės iniciatorė renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė.

Vilniuje dalyvaus apie 60, Kaune – apie 70 dalyvių, siūlančių paslaugas ir gaminius, skirtus sveikatai gerinti. Jie atvažiuos iš įvairių Lietuvos vietovių, o dalis – ir iš užsienio.

Vilniaus sveikatos mugės programa

„Dalyvius atrinkome itin kruopščiai. Savo paslaugas renginyje pristatys medicininių tyrimų, gydymo įstaigos, optikos ir odontologiniai kabinetai, spa bei sveikatingumo centrai, jogos, meditacijos studijos, masažo kabinetai ir t.t. Prekybininkai siūlys įsigyti sveiko maisto, papildų, sveikatai nekenkiančios kosmetikos ir švaros priemonių, prekių namams. Stendus turės ir įvairios su sveikata ir sveikatingumu susijusios bendruomenės ir organizacijos bei jų susivienijimai“, – pasakojo V. Viteikaitė. Renginyje lankytojai galės susipažinti ir su neįprastais gydymo būdais, pvz. dėlių terapija.

Renginyje bus galima pasikonsultuoti su gydytojais, psichologais, senųjų ir liaudies medicinos sistemų žinovais, įsigyti įvairių reikmenų sveikatai gerinti. „Daugelį prekių parduos patys gamintojai ar tiesioginiai atstovai, tad jų kainos bus mažesnės, nei parduotuvėse ar vaistinėse“, – pridūrė organizatorė.

Kauno sveikatos mugės programa

Iš ryto lankytojai bus kviečiami pasimankštinti. 10 val. abiejuose miestuose vyks „Zero Waste“ treniruotė, kuriai nereikalinga jokia įranga, tik savo pačių svoris bei aplinkoje esantys daiktai. Vilniuje ją ves sporto treneris ir sveikos gyvensenos populiarintojas Ignas Bakėjus, o Kaune – sporto trenerė ir svorio metimo instruktorė Regina Makselytė.

Vaidya Sohanas

Vidudienį prasidės paskaitų programa. Ją abiejuose miestuose pradės garsus ajurvedos gydytojas iš Indijos Vaidya Sohanas, skaitysiantis paskaitą anglų kalba „Kaip būti sveikam ir ilgai gyventi?“. Kitos paskaitos vyks lietuvių kalba. Jas skaitys įvairių sričių sveikatos specialistai bei sveikos gyvensenos aistruoliai.

Sveikatos mugės dalyviai

„Paskaitų temos apims šiuo metu aktualiausias temas – kaip apsisaugoti nuo širdies ir kraujagyslių ligų bei vėžio, kaip stiprinti imunitetą ir išvengti peršalimo ligų, koks maistas yra palankiausias sveikatai, kaip įveikti stresą ir nerimą. T. p. bus paskaitų apie moterų ir vaikų sveikatą“, – žadėjo organizatorė.

Įėjimas į renginį nemokamas.

Sveikatos mugės dalyviai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją