„Idėja organizuoti šį renginį kilo jau senokai, tačiau vis neatsirasdavo laiko ją įgyvendinti. Visgi, pandemijos metu dar aiškiau supratau tokio renginio reikalingumą – pamačiau, kokios menkos visuomenės žinios apie sveikatą ir ligas, ir apsisprendžiau, kad atėjo jam laikas – viliuosi, jog šis renginys nors truputį užpildys informacijos spragas, paskatins žmones labiau savimi rūpintis“, – teigė sveikatos mugės iniciatorė renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė.

Renginyje Vilniuje dalyvaus 60, o Kaune – 70 dalyvių, siūlančių paslaugas bei gaminius, skirtus sveikatai gerinti. Maždaug penktadalis jų atvyks iš užsienio – Latvijos, Estijos, Lenkijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės.

Mugėje laukiama medicininių tyrimų laboratorijų ir diagnostikos centrų, gydymo įstaigų, SPA ir sveikatingumo centrų, sveiko maisto gamintojų, supermaisto ir maisto papildų gamintojų bei platintojų, natūralios kosmetikos ir švaros priemonių gamintojų bei platintojų, papildomosios bei alternatyviosios medicinos atstovų, jogos, meditacijos žinovų, masažo meistrų, prekių aktyviam laisvalaikiui gamintojų bei platintojų, leidyklų, sveikatingumo mokyklų, įvairių bendruomenių ir organizacijų.

Atėjusieji galės ne tik įsigyti įvairių prekių, bet ir pasimatuoti kraujo spaudimą, pasitikrinti regėjimą, atlikti kraujo tyrimų, pasikonsultuoti su įvairių sričių gydytojais, vaistininkais, grožio specialistais, ajurvedos, senosios kinų medicinos žinovais ir t.t. Dalis paslaugų bus teikiamos nemokamai, o daug prekių siūlomos su nuolaidomis.

Lankytojai t.p. bus kviečiami pasiklausyti sveikatos specialistų paskaitų. Pranešimus skaitys gydytojai, psichologai, senųjų medicinos sistemų žinovai ir kt. „Pranešėjus atrenkame labai atidžiai, o temos apims šiuo metu pačias aktualiausias problemas – kaip stiprinti imunitetą, išvengti širdies ir kraujagyslių ligų, įveikti stresą bei nerimą. T.p. bus paskaitų apie moterų ir vaikų sveikatą“, – žadėjo V. Viteikaitė.

Renginys abiejuose miestuose vyks nuo 10 iki 18 val., paskaitų programa – nuo 12 iki 18 val. Įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją