Taikos sutartimi ginčų šalys pažymi, kad bendrovė atlaisvins ligoninės patalpas, dėl kurių užimtumo prasidėjo teisiniai ginčai, kai bendrovei kilo įtarimų, jog viešąjį konkursą dėl patalpų hemodializės paslaugoms teikti laimėjusi kita įmonė tai galimai padarė pažeisdama konkurso procedūras.

Mat konkurse dalyvavusi kita bendrovė nepateikė paaiškinimo, kokiam tikslui ketina nuomotis ligoninės patalpas, nors konkurso sąlygose buvo reikalaujama tai nurodyti. Taigi, liko neaišku, ką laimėtoja pripažinta įmonė ketina veikti tose patalpose artimiausius 10 metų.

Be to, vardan taikos, bendrovė Kėdainių rajono ligoninei taip pat sumokės patalpų nuomos mokestį už laikotarpį, kai hemodializės paslaugos negalėjo būti teikiamos.

„Iki šiol esame įsitikinę, kad viešojo pirkimo procedūros, skelbiant laimėtoją, buvo pažeistos, tačiau pirmiausiai esame gydytojai, davę Hipokrato priesaiką, todėl džiaugiamės taikos susitarimu, kurio iš savo pusės siekėme jau kurį laiką“, – sako „Diaverum klinikos“ vadovas Darius Praninskas, pridurdamas, kad pirmasis taikos siūlymas buvo pateiktas dar praėjusių metų gruodį, tačiau Kėdainių rajono savivaldybė ir ligoninė tuo metu taikytis atsisakė.

Dėl užsitęsusių teisminių ginčų, hemodializės paslaugos Kėdainių rajone pacientams nuo 2021 m. gruodžio 7 d. buvo neprieinamos, todėl jiems tekdavo vykti į kitus artimiausius miestus – Kauną arba Jonavą.

„Visgi, nepaisant nesklandumų, gyvybiškai svarbia paslauga sugebėjome aprūpinti visus pacientus, paslaugas jiems suteikiant kitose savo klinikose“, – pažymi D. Praninskas.

Jo teigimu, dabar, kai teismas palaimino taikos sutartį, o bendrovė atlaisvins ligoninės patalpas, kuriose hemodializės paslaugas teikė pastaruosius 15 metų, netrukus pasimatys, ar laimėtoja pripažinta įmonė imsis teikti hemodializės paslaugas tose patalpose, nors to nurodžiusiu konkurso dokumentuose nebuvo.

O D. Praninskas tvirtina, kad bendrovė atveria naujos klinikos Kėdainiuose duris. „Pacientams hemodializės paslaugos ir vėl yra teikiamos arčiau namų“, – sako bendrovės vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją