Jis prašymą išeiti iš darbo pateikė ketvirtadienį, pranešė naujienų portalas „15min“. Tai portalui patvirtino sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Šiandien atėjo prašymas, dabar teisininkai jį išnagrinės ir artimiausiomis dienomis priimsiu sprendimą“, – sakė ministras.

Koordinatoriumi Nacionaliniame transplantacijos biure dirbantis Mindaugas Masedunskas naujienų portalui teigė, kad maždaug prieš keturis mėnesius iš darbo išėjusi kolegė prieš biuro vadovą parašė skundą dėl mobingo ir seksualinio priekabiavimo. Tada prie skundo prisidėjo ir daugiau žmonių, atskirą skundą parašė ir jis pats.

„Aš manau, kad toks žmogus neturėtų vadovauti tokiai įstaigai, nes donorystė yra jautrus dalykas, o kai dirba įstaigoje žmogus, kuris kaltinamas ne vienos moters – gal dešimties yra liudijimai – seksualiniu priekabiavimu... Jis taip pat yra didelis mobingo šalininkas“, – „15min“ sakė M. Masedunskas.

Sveikatos apsaugos ministerija „15min“ patvirtino, kad ministras A. Dulkys tyrimą dėl A. Bagotyriaus galimo tarnybinio nusižengimo, gavus darbuotojų skundus, pavedė specialiai komisijai atlikti birželio pradžioje.

Anot ministerijos, darbuotojų skunduose buvo pateikta informacija apie įstaigos vadovo „galimai neetišką, nepagarbų elgesį biuro darbuotojų atžvilgiu ir sukurtą galimai netinkamą, psichologiškai nesaugią darbo aplinką“. Išvadą komisija ministrui pateikė liepos viduryje, o ministras žada priimti sprendimą dėl A. Bagotyriaus per mėnesį.

A. Dulkys sakė visą informaciją, prieš priimdamas sprendimą, persiuntęs į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą, kuri taip pat atlieka tyrimą dėl Nacionalinės transplantacijos biuro darbuotojo skunde nurodytų aplinkybių.

Valstybinė darbo inspekcija informavo „15min“, kad patikrinimas pagal gautus skundus Nacionaliniame transplantacijos biure buvo atliekamas gegužės–birželio mėnesiais. Įstaigos vadovui A. Bagotyriui po patikrinimo inspekcija teigė surašiusi administracinio nusižengimo protokolą ir reikalavimą pašalinti nustatytus pažeidimus.