Birželio pradžioje Jungtinėje Karalystėje buvo užfiksuotas 43 proc. siekiantis užsikrėtimų koronavirusu šuolis. Manoma, kad jį nulėmė žmonių susibūrimai į platininiam karalienės valdymo jubiliejui skirtus renginius, vykusius ištisas keturias dienas.

Praėjus mėnesiui po iškilmių skaičiai tebėra aukšti, o infekuotiesiems nustatomi COVID-19 omikron atmainos BA.4 ir BA.5 potipiai – 2021-ųjų gruodį ir 2022-ųjų sausį Jungtinėje Karalystėje sparčiai plitusi, o vėliau aprimusi, padermė, rašo „Independent“.

„Šiuo metu išgyvename atvejų šuolį, – konstatavo profesorius Timas Spectoras. – Artėjame prie ketvirčio milijono atvejų per dieną. Toks skaičius – tai jau šuolis.“

„Viskas atlaisvinta, daugelis nė negalvoja, kad egzistuoja COVID-19 problema, mažai kas dėvi kaukes arba nerimauja pajutę peršalimo simptomus.“

Taigi, pats metas apžvelgti labiausiai įprastus su omikron atmaina siejamus simptomus, galinčius pasireikšti pagal visą vakcinacijos programą paskiepytiems individams.

Atkreipkite dėmesį į du ankstyviausius požymius – gal atsitiktinai juos pastebėjote?

Dažniausi simptomai pasiskiepijusiems asmenims

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)