Kaip rodo Statistikos departamento duomenys, COVID-19 pasiglemžė dar vieną jauną gyvybę. Vasarį mirė 0–9 m. amžiaus grupei priklausęs vaikas. Visgi, statistika apie šį atvejį pasirodė tik dabar.

„Delfi“ primena, kad apie pirmąjį vaiką, Lietuvoje mirusį nuo koronaviruso, buvo paskelbta 2021 metų gruodį.

Respublikinė Panevėžio ligoninė, Infekcinių ligų skyrius

Dar vienas vaikas nuo COVID-19 mirė kovo 24 dieną.

Šių metų pradžioje Statistikos departamentas skelbė, kad nebeteiks duomenų apie vaikų mirtis nuo koronaviruso.

„Pastebėjome, kad atvirų duomenų rinkiniai yra naudojami ne pagal paskirtį. Kokia yra atvirų duomenų paskirtis? Bendroms tendencijoms, reiškiniams stebėti, paplitimui, vidurkiams, dinamikai vertinti, bendrinėms išvadoms daryti, statistinėms analizėms, įžvalgoms, prognozėms, edukacijai. Kokia nėra atvirų duomenų paskirtis? Sensacingų istorijų apie pavienius atvejus paieškai, detektyviniam tyrinėjimui, potencialių aplinkkelių, galimai palengvinančių netiesioginį asmens identifikavimą, ieškojimui ir išnaudojimui.

Nuo šiol COVID atvirų duomenų rinkiniuose nebeliks jokių papildomų duomenų apie jaunesnius nei 20 metų amžiaus asmenis. Pavyzdžiui, nuo COVID mirus 0–19 metų amžiaus asmeniui, nebus įmanoma nustatyti, kokia to asmens lytis, koks tikslus amžius, kokioje savivaldybėje asmuo gyveno; paskiepijus 0–19 metų amžiaus asmenį, nebus įmanoma nustatyti, kur asmuo buvo skiepytas, kokioje asmens sveikatos priežiūros įstaigoje registruotas, ar kuri įstaiga skiepijo“, – buvo rašoma gruodžio 30 d. įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)