Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigas penktadienį pradėjo eiti Mindaugas Pauliukas. Naujasis ligoninės vadovas buvo atrinktas per 2022 m. kovo 24 d. vykusį konkursą, kuriame dalyvavo penki kandidatai.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys naujajam direktoriui palinkėjo sėkmės formuojant sveiką ir šiuolaikišką darbo aplinką ligoninėje, kuri būtų ir patraukli darbo vieta, ir efektyvi gydymo įstaiga.

Naujasis ligoninės direktorius taip pat kaip prioritetus įvardija gydytojų ir pacientų gerovę: „Pacientai ir darbuotojai jausis saugiai tuomet, kai bus sukurta pamatinėmis vertybėmis pagrįsta darbo aplinka, kurioje kiekvienas darbuotojas ir pacientas jausis gerbiamas ir vertinamas. Kiekvienas iš maždaug 2 tūkst. ligoninės darbuotojų yra svarbus sėkmingam įstaigos darbui, jiems turi būti sukurtos saugios darbo sąlygos, užtikrinta galimybė tobulinti profesinius įgūdžius.“

M. Pauliukas studijuodamas akušeriją atliko praktiką dviejose Švedijos ligoninėse, kuravo sveikatos priežiūros sritį eidamas Radviliškio rajono mero pavaduotojo pareigas, dalyvaudamas Pasaulio banko programoje padėjo tobulinti sveikatos priežiūros sistemą Kazachstane.

Vytauto Didžiojo universitete įgijęs politikos mokslų magistro laipsnį, M. Pauliukas taip pat turi vadovaujamo darbo patirtį valstybės tarnyboje, ėjo skirtingas pareigas Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje, Sveikatos apsaugos ministerijoje ir Užsienio reikalų ministerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)