Ketvirtadienį Respublikinėje Šiaulių ligoninėje (RŠL) mirė nė 30-ies nesulaukęs Mažeikių rajono savivaldybės gyventojas. Dėl 28-erių vyro gyvybės RŠL medikai kovojo 3 dienas.

„Jaunas žmogus kovidinėje Respublikinės Šiaulių ligoninės reanimacijoje išbuvo tris paras. Pacientas buvo neskiepytas. Jis patenka į pacientų amžiaus grupę iki 29 metų.

Be to, pacientas turėjo daugybę gretutinių ligų ir prisidėjusi kovidinė kliniką viską paaštrino ir, deja, pacientas mirė“, – portalui „Delfi“ komentavo RŠL atstovė spaudai Sonata Tenytė.

Pašnekovė pridūrė, kad dažniausiai jaunesni žmonės, kurie miršta nuo COVID-19, turi ir daug stiprių sveikatos sutrikimų.

Anot S. Tenytės, Šiuo metu RŠL gydomi 29 pacientai, sergantys COVID-19 liga. Iš jų 3 – Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje. Jauniausiam reanimacijoje gydomam pacientui yra 71, vyriausiam – 88 metai. Tik vienas iš trijų pacientų yra skiepytas.

1 pacientui taikoma didelės tėkmės deguonies terapija, 2 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, 2 taikoma vazopresorių terapija.

Vaikų, sergančių COVID-19 liga, šiuo metu RŠL nėra.

Iš viso Lietuvoje per praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 186 nauji COVID-19 užsikrėtimo atvejai.

Nuo koronaviruso sukeltos ligos mirė du žmonės. Vienas iš jų, kaip minėta, priklausė 20–29 metų amžiaus grupėj, kitas – 80–89 metų. Pastarasis pacientas buvo pilnai paskiepytas.

Kaip aiškina Statistikos departamentas, tarp pilnai paskiepytų, kurie mirė nuo COVID, labai dažnai patenka asmenys su imunosupresinėm būklėm, kuriems negalėjo susiformuoti pilnavertis specifinis imunitetas (limfocitinės leukemijos, organų transplantacijos, autoimuninės ligos).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės