„Kai mes teikėme pagalbą Ukrainai, buvo panaudota apie 20 proc. mūsų valstybės rezervo. Jis šiuo metu yra atkuriamas. Daugiau nenorėčiau ta tema kalbėti, nes tai galbūt nėra labai vieša“, – Kaune žurnalistams penktadienį teigė A. Dulkys.

ELTA primena, kad Lietuva teikia humanitarinę pagalbą Ukrainai – į nuo Rusijos agresijos kenčiančią šalį išsiųsta ne viena humanitarinės pagalbos siunta.

Kovo pradžioje, Sveikatos apsaugos ministerija ir Ekstremalių sveikatai situacijų centras (ESSC), bendradarbiaudami su Susisiekimo ministerija, į Ukrainą išsiuntė beveik 4 milijonų eurų vertės tarptautinės pagalbos siuntą, kurią iš Lietuvos išvežti turėjo net 35 vilkikai.

Siuntą sudarė: vaistiniai preparatai, asmeninės apsaugos priemonės, antiseptikai, vienkartiniai švirkštai, tvarstymo reikmenys, chirurgijos rinkiniai, sterilūs paketai kraujavimui, lūžiams, nudegimams, neštuvai, vienkartinės veido kaukės, pirštinės ir kt.

Tuo tarpu kovo 23 d. Ukrainos gynėjams išvežta vaistinių preparatų ir medicinos priemonių už daugiau nei 250 tūkst. Šią siuntą sudarė Ukrainos gynėjams itin reikalingi vaistiniai preparatai: antibiotikai, skausmą ir karščiavimą malšinantys, kraujavimą slopinantys, krešulių susidarymą, uždegimą ir imuninę sistemą slopinantys, bendrosios anestezijos sukėlimui ir palaikymui, pooperaciniam skausmui malšinti skirti vaistai, infuziniai tirpalai ir kt., už 220 tūkst. eurų ir medicinos priemonės: gliukomačiai, kraujo maišeliai ir kt., už 35 tūkst. eurų. Siuntos transportavimu pasirūpino Susisiekimo ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją