Vyriausybės nutarimo projekte numatoma, kad universiteto ligoninės statusą turinti įstaiga būtų steigiama prie Klaipėdos jūrininkų ligoninės prijungiant Klaipėdos universitetinę ligoninę ir Palangos reabilitacijos ligoninę.

Naujos įstaigos dalininku iki reorganizavimo proceso pradžios turi tapti ir Klaipėdos universitetas.

„Ši projekto nuostata taip pat leis Klaipėdos universitetui tomis pačiomis sąlygomis kaip ir valstybei dalyvauti viešųjų įstaigų Klaipėdos universitetinės ligoninės, Klaipėdos jūrininkų ligoninės ir Palangos reabilitacijos ligoninės reorganizacijos procese“, – rašoma projekto teikime.

„Universiteto ligoninė su savo baze taptų ir tam tikrų sričių kompetencijų centru vakarų Lietuvos regione“, – teigiama dokumente.

Po reorganizavimo veiksiančios asmens sveikatos priežiūros įstaigos dalininkais būtų Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir Klaipėdos universitetas.

Klaipėdos tarybai vasarį pritarus reorganizacijai, Vyriausybės nutarimu valstybė taip pat perims dabartinei Klaipėdos universitetinei ligoninei priklausantį nekilnojamąjį ir ilgalaikį turtą, kurio vertė 10,4 mln. eurų. Trumpalaikis turtas vertinamas 66,4 tūkst. eurų.

Universitetinės ligoninės steigimui Klaipėdoje kelią atvėrė Seimo gruodį priimtos Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pataisos.

Šiuo metu tokios gydymo įstaigos veikia Vilniuje ir Kaune.