„Kol kas dar neišvyko. Jie yra pasiruošę išvažiuoti bet kada, mes tiesiog laukiame informacijos iš Ukrainos kolegų, kur ir kada reikalinga medikų pagalba. Tada mes ir išvyksime“, – teigė M. Čiurlionis, kartu pridurdamas, kad pagrindinė problema, kodėl medikai dar neišvyksta, yra susijusi su informacijos trūkumu.

„Identifikuota pagrindinė problema ta, kad neturime informacijos. Kolegos iš Ukrainos iki šiol dar nepateikė ir jie patys turbūt turi savo vidinius skaičiavimus, kada ir kur tų medikų reikės. Bet visi medikai yra pasiruošę“, – pridūrė jis.

Šiuo metu, kaip teigia SAM patarėjas, atsižvelgiant į ukrainiečių poreikius, yra suformuotos dvi pagrindinės medikų komandos bei viena rezervinė.

„Šiuo metu yra suformuotos dvi komandos: viena anestiozologų, o kita traumatologų. Ir dar turime vieną rezervinę komandą. Tai 24 medikai plius dar dvylika papildomų yra visiškai paruošti“, – teigė SAM patarėjas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę M. Čiurlionis pranešė, kad savanoriškai vykti į Ukrainą yra pasiryžę daugiau nei pusketvirto šimto medikų.

Patarėjas pažymėjo, kad į Ukrainą ketinantiems vykti medikams kartu su Lietuvos kariuomene buvo surengti mokymai. Lietuvos medikai turėtų vykti į tas Ukrainos teritorijas, kuriose nevyks aktyvių karo veiksmų. Greičiausiai, sakė jis, tai bus vakarų Ukraina.

Vasario 24-osios rytą Rusija pradėjo agresyvų ir tarptautinės bendruomenės pasmerktą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Vakarų bendruomenė, į tai reaguodama, Rusijai paskelbė labai griežtas sankcijas ir ekonominę bei karinę paramą Ukrainai. Vakarų bendruomenė kaltina Kremlių Ukrainoje tikslingai griaunant miestus ir žudant nekaltus civilius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją