Kaip skelbiama bendrovės išplatintame pranešime žiniasklaidai, ši vakcina apjungia „Moderna“ omikron atmainą veikiančią vakciną kandidatę (mRNR-1273.529) ir tos pačios kompanijos COVID-19 vakciną (mRNR-1273).

„Džiaugiamės galėdami pradėti šiuos tyrimus, skirtus mūsų dvivalentei sustiprinančiai vakcinai kandidatei, kuri apima mūsų sukurtą omikron atmainą veikiančią vakciną kandidatę ir „Moderna“ sukurtą COVID-19 vakciną.

Mūsų mRNR platforma leidžia mums greitai ir lanksčiai prisitaikyti, kad galėtume sukurti specialiai pritaikytą vakciną, skirtą naujai atsirandančioms atmainoms“, – kalbėjo Stephane'as Bancelas, „Moderna“ vyriausiasis vykdomasis direktorius.

Jis pridūrė: „Mūsų tikslas visada buvo pralenkti virusą. Esame pasiryžę rinkti duomenis ir dalintis jais su visuomenės sveikatos institucijomis, rengiantis rudenį sustiprinančios vakcinacijos etapui.“

Šio ankstesnius klinikinius tyrimus pratęsiančio etapo metu bus vertinamas vienos sustiprinančios mRNR-1273.214 dozės imunogeniškumas, saugumas ir reaktogeniškumas 18 metų ir vyresnio amžiaus suaugusiųjų grupėje, kuriems ne anksčiau kaip prieš tris mėnesius buvo suleistas pirminis mRNR-1273 dviejų dozių kursas ir 50 µg sustiprinančioji mRNR-1273 dozė.

Kompanija tikisi, kad dvidešimtyje skirtingų JAV vietovių į šį tyrimų etapą bus įtraukti apytikriai 375 dalyviai.

Taip pat kompanija šiuo metu antrojo etapo klinikiniuose tyrimuose JAV vertina omikron atmainą veikiančią sustiprinančią vakciną kandidatę (mRNR-1273.529). Be to, vyksta 3 etapo klinikiniai tyrimai Jungtinėje Karalystėje, kur, bendradarbiaudama su Nacionaliniu sveikatos tyrimų institutu, bendrovė vertina mRNR-1273.529. Bendrovė tikisi artimiausiu metu šiuose tyrimuose taip pat pradėti leisti mRNR-1273.214 vakcinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės