Bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis kovo 7–13 d. siekė 50 atvejų 10 tūkst. gyventojų, vasario 28 d.– kovo 6 d. – 58 atvejus 10 tūkst. gyventojų.

Kovo 7–13 d. didžiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis užfiksuotas Telšių apskrityje, mažiausias – Marijampolės apskrityje.

NVSC duomenimis, praėjusią savaitę Lietuvoje nustatytas 61 gripo atvejis, ankstesnę savaitę gripas buvo diagnozuotas 63 asmenims.

Praėjusią savaitę Lietuvos ligoninėse gulėjo 9 gripu sergantys pacientai: 8 iš jų priklausė 0–17 metų amžiaus grupei, 1 asmuo buvo paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių (2–17 metų amžiaus).

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse:

Sergamumas gripu ir ŪKVTI 10 savaitę

2021 metų 10-ą savaitę bendras Lietuvos gyventojų sergamumo rodiklis buvo 11,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų, šiemet tuo pačiu metu daugiau nei 4 kartus didesnis – 50 atvejų 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2022 m. 9-ą savaitę 460 ėminių, paimtų COVID-19 ligai nustatyti, buvo tirti ir dėl gripo viruso. Nė viename ėminyje nebuvo rastas gripo virusas.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2018 m.:

Sergamumas gripu ir ŪKVTI 10 savaitę

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Europoje 9-ą šių metų savaitę iš 71 304 mėginių, imtų gripo virusui nustatyti, 2 855 buvo teigiami (A tipo gripas sudarė 99 proc., B tipo – 1 proc.).

Europos savaitiniai duomenys apie 2021–2022 m. sezonu nustatytus gripo viruso tipus:

Sergamumas gripu ir ŪKVTI 10 savaitę

Gripo sezono metu NVSC specialistai pataria laikytis šių profilaktikos priemonių:

  • kosėdami ar čiaudėdami užsidenkite burną ir nosį servetėle, jei jos neturite – uždenkite burną alkūne, o ne savo rankomis;
  • kruopščiai plaukite rankas vandeniu ir muilu arba naudokite rankų dezinfekcijos priemones alkoholio pagrindu;
  • stenkitės neliesti akių, nosies ir burnos;
  • dažnai vėdinkite ir drėgnu būdu valykite patalpas, ypač ten, kur lankosi daugiau žmonių;
  • venkite kontakto su sergančiaisiais;
  • pajutę į gripą panašius simptomus (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmus ir kt.) kreipkitės į savo šeimos gydytoją.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją