SGS valdyba vienbalsiai priėmė sprendimą savo lėšomis – 10 tūkst. eurų – paremti Blue/Yellow organizaciją, teikiančią visapusišką pagalbą Ukrainai, rašoma pranešime spaudai.

Medikai įsitikinę, kad kare atsidūrusiems ukrainiečiams, pagalba reikalinga visais įmanomais frontais.

„Norime prisidėti tiek teikdami humanitarinę, tiek medicininę pagalbą į Lietuvą iš karo zonos atvykstantiems žmonėms. Nemažai kolegų užsirašė savanoriškai vykti padėti Ukrainos medikams į karštuosius taškus. Mano nuomone, šiuo metu visos iniciatyvos telkiant pagalbą yra sveikintinos, taip pat ir finansinė parama“, – įsitikinęs Santaros gydytojų sąjungos valdybos narys Jaroslav Vyšumirski.

Jaroslav Vyšumirski

Gydytojo teigimu, šiuo metu turbūt kiekvienas bandome įsivaizduoti, kas yra karas, nors taip arti jo neturėjome, kad galėtume labai aiškiai žinoti, ką daryti tokioje ekstremalioje situacijoje.

„Turiu draugų, kolegų, kurie gyvena Ukrainoje, regionuose, kurie dar nėra stipriai paveikti karinių veiksmų. Jie stengiasi išlikti ramūs, nėra desperacijos ar panikos jausmo. Norėdami jiems padėti, taip pat turime išlikti ramūs, nepanikuoti ir susitelkti teikiant pagalbą. Suprantu, kad šiuo metu visiems neramu, tačiau išlikdami ramūs galime padaryti kur kas daugiau, nei panikuodami.

Informacijos srautas didžiulis, sunku suprasti, kodėl visa tai vyksta ir kas bus ateityje. Natūralu, kad nerimas auga. Todėl labai svarbu atrasti būdą nusiraminti ir grįžti prie kasdieninių darbų. Per pastarąsias savaites praleidžiu daugiau laiko žaisdamas su vaikais, kurie man padeda užsimiršti ir iš naujo įvertinti kas svarbiausia šiai dienai“, – sako J. Vyšumirski.

Tiesa, profsąjungos skirta finansinė parama, pasak gydytojo yra tik pradžia. Valdybos sprendimu ketinama ir toliau remti organizacijas, teikiančias pagalbą Ukrainai.

„Svarstome įvairias iniciatyvas, kaip prisidėti. Gerų idėjų netrūksta, diskutuojame apie mokymų poreikį: pirmos pagalbos teikimo visuomenei, darbo organizavimo ekstremaliomis sąlygomis, kaip elgtis su dideliu sužeistųjų kiekiu, ir panašiai. Dabar svarbu išlaikyti šaltą protą ir prisidėti prie pagalbos telkimo Ukrainai“, – sako J.Vyšumirski.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją