„Pacientams, kuriems diagnozuotas inkstų nepakankamumas ir kuriems reikia dializės, ši procedūra turi būti atliekama kas antrą dieną. Trys dienos be dializės jiems reikštų mirtį. Todėl kviečiame visus pasidalyti informacija – jei žinote, kad kažkam iš atvykusių ukrainiečių reikalinga dializė, galite patarti kreiptis į mus, ir pacientai gaus reikalingą pagalbą“, – sakė bendrovės „B. Braun Avitum“ direktorė Rasa Narkienė.

Pasak jos, tik pranešus apie šias paslaugas iniciatyvos „Stiprūs kartu“ svetainėje, jau sulaukta pirmųjų ukrainiečių skambučių, tad akivaizdu, kad tokių paslaugų reikės. Už šias procedūras ukrainiečiams, kaip ir lietuviams pacientams, mokėti nereikės, jos bus finansuojamos iš specialaus valstybės biudžeto fondo lėšų.

Dializė – tai gydymo metodas, kurį taikant kenksmingos medžiagos ir skysčių perteklius iš organizmo pašalinami per „dirbtinį inkstą“ – dializatorių. Ji reikalinga, kai inkstai beveik arba visai nustoja funkcionavę ir negali pašalinti iš organizmo toksinų, elektrolitų, skysčių pertekliaus. Paprastai dializė taikoma tris kartus per savaitę, viena procedūra trunka apie keturias valandas.

Dializės klinikos Lietuvoje veikia Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Raseiniuose ir Prienuose.
Dėl dializės paslaugų nuo karo į Lietuvą pasitraukusiems ukrainiečiams prašome kreiptis tel.:

Vilniuje: +370 685 03109
Kaune: +370 652 01553
Šiauliuose: +370 650 87488
Arba el. p.: info.lt@bbraun.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją