Apie tai šeštadienio vakarą SAM pranešė feisbuke.

„Vos per 48 valandas beveik 150 sveikatos priežiūros specialistų jau pareiškė norą dalyvauti misijoje Ukrainoje. Didžiuojamės jumis! Ir tikime – tai ne pabaiga“, – rašoma feisbuke.

Prasidėjus karo veiksmams Ukrainoje, šios šalies sveikatos apsaugos ministerijos atstovai paprašė pagalbos sveikatos priežiūros srityje. Viena iš įvardytų pagalbos priemonių – sveikatos priežiūros specialistų pagalba, teikiant pagalbą žmonėms, nukentėjusiems nuo karo veiksmų.

„Dėl šios priežasties šį ketvirtadienį kreipėmės į sveikatos priežiūros įstaigas, prašydami identifikuoti savanorius sveikatos priežiūros specialistus: slaugytojus ir gydytojus, kurie esant poreikiui galėtų vykti į Vakarų Ukrainą padėti ten dirbantiems kolegoms ukrainiečiams. Savanorių aktyvumas mus nustebino. Iki pat šiandien sulaukiame potencialių misijos dalyvių skambučių, laiškų...“, – gražias naujienas feisbuke pranešė SAM.

Preliminari misijos trukmė 10–14 d., misijos dalyviams bus padengtos transportavimo, apgyvendinimo ir kitos su misijos vykdymu susijusios būtinos išlaidos bei mokamas darbo užmokestis.

Primename, kad penktadienį spaudos konferencijoje SAM atstovas Marius Čiurlionis pasakojo, jog svarbiausia šiuo metu yra užregistruoti potencialius medikus, kurie savanoriškai galėtų važiuoti į Ukrainą.

„Konkrečiu momentu misija nėra planuojama, bet tai, ką bandome suplanuoti, yra sveikatos priežiūros specialistų rezervas, kurie, esant poreikiui, galėtų išvykti ir prisidėti prie kolegų, dirbančių Ukrainos sveikatos priežiūros srityje“, – kalbėjo SAM atstovas.

Šiuo metu į rezervą įtraukiami absoliučiai visi sveikatos priežiūros specialistai, kurie pareiškia norą vykti padėti. Tačiau dažniausiai tokiose misijose labiausiai reikia reanimacijos, intensyviosios terapijos gydytojų, chirurgų, traumatologų, slaugytojų ir paramedikų. Lietuviai tikriausiai dirbtų ligoninėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės