Šia melagiena dalinasi neseniai sukurtas neaiškus feisbuko puslapis, pavadinimu „Joinny“, ją galima rasti ir kituose puslapiuose. Skelbiama, neva gydytojas V. Morozovas pasidalino stebuklingu lieknėjimo patarimu ir rekomenduoja pirkti neaiškius preparatus, kurie turėtų padėti mažinti svorį.

Melagiena

Tačiau tai – netiesa.

„Šokiruoti ne tik dietologai bet ir pats Morozovas, ir tie žmonės, kurie pasinaudoja melaginga reklama. Aš nesu Holivudo dietologas ir aš neplatinu jokių stebuklingų lašiukų, žirnelių ar kitokių nesąmonių“, – feisbuke antradienį paskelbė V. Morozovas.

Taip pat gydytojas pridėjo prašymą – pamačius tokią reklamą, pažymėti ją kaip melagingą.

Neseniai rašėme, kad Lietuvoje plinta naujas sukčiavimo būdas, kuomet manipuliuojama informacija apie šalutinius vakcinų poveikius.

Apie tai neseniai pranešė vienas socialinio tinklo „Facebook“ vartotojas.

Vyras rašė, kad gali paskambinti kas nors, prisistatantis Sveikatos instituto, Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos, Gydytojų asociacijos ar pan. atstovu, kuris žmonių klausia, ar skiepijosi nuo COVID-19 ir, ar po vakcinos buvo nepageidaujamų šalutinių poveikių.

Atsakymai „užregistruojami“ ir už tai padėkojama.

Paprastai po maždaug 20 min. skambina jau kiti „medikai“, siūlantys skubiai įsigyti vaistų nuo būtent jūsų išvardintų šalutinių poveikių.

Plačiau apie tai portalas „Delfi“ rašė čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją