Susirgo septyni mažyliai

Kaip „Rinkos aikštę“ informavo darželio direktorė Roma Mackevičienė, vaikai blogai pasijuto naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

„Grupėje iš viso yra 13 vaikų, bet tą savaitę lankė mažiau – tai 9, tai 8. Naktį septyni vaikai pasijuto blogai, vėmė.

Keturi vaikai buvo paguldyti į ligoninės priėmimo skyrių, jiems pastatytos lašelinės. Vienas vaikas ligoninėje liko per naktį, kitus paleido namo sulašinus lašines, nes iškart po to vaikai atsigavo ir jautėsi žymiai geriau“, – sakė darželio direktorė.

Lopšelyje-darželyje „Aviliukas“ įsisuko neaiškus virusas – susirgo beveik visi lopšelio grupės vaikai.

Ji pridūrė, kad ligoninėje buvo pasakyta, kad vaikams nemalonius simptomus sukėlė virusas, tačiau koks – įvardinti negalėjo.

„Kai kuriems vaikams buvo ir PGR testai padaryti, bet jie visi neigiami. Tyrė ir dėl roto, ir dėl noro – niekas nepasitvirtino. Pasakė tik, kad virusiukas, bet koks – taip ir neaišku“, – tikslino R. Mackevičienė.

Pranešė VMVT

Darželio direktorė teigė, kad įstaigos vadovybė informacijos ar nurodymų nei iš ligoninės, nei Visuomenės sveikatos biuro per šį laiką negavo. O VMVT apie situaciją darželyje pranešė patys tėvai.„Mes negavome jokios informacijos nei iš ligoninės, nei iš Visuomenės sveikatos biuro, tai pirmadienį atvykę VMVT specialistai iš tiesų nustebino.

Jie tikrino virtuvę, grupę, paėmė mėginius, dabar laukiame atsakymų. Kol kas nieko nežinau, atsakymų turbūt sulauksime per porą savaičių“, – svarstė darželio vadovė.

Vaikai darželyje. Asociatyvi nuotr.

Ji pridūrė, kad vaikų negalavimai niekaip negali būti susiję su maistu – jei būtų problemų darželio virtuvėje, simptomus būtų pajautę daugiau vaikų iš įvairių grupių.

„Čia vienoje grupėje iš kažkur įsisuko virusiukas. Nežinia, kaip jis pateko, bet vaikai mažiukai, tai beveik visiems jo ir teko.

Pasitaiko, ypač vasario mėnesį, tų virusų visokių būna. Tik tiek, kad neaišku, koks jis, bet jei medikai nenustatė, mes tikrai nieko negalime daugiau pakomentuoti“, – kalbėjo pašnekovė.

Jaučiasi gerai

R. Mackevičienės teigimu, dabar vaikučiai jaučiasi gerai.

„Su tėvais kalbėjome, su kiekvienu asmeniškai skambinomės, klausėme, kaip jaučiasi vaikai, sakėme informaciją, kurią turime.

Bandėme tėvelius nuraminti, nes jie, aišku, išsigandę. Auklėtojos ir savaitgalį su tėvais kalbėjosi, palaikė ryšį.

Dabar vaikai, mūsų žiniomis, jaučiasi gerai, o kai kurie jau trečiadienį ir grįš į darželį“, – sakė direktorė.

Grupės auklėtojos jaučiasi gerai, simptomų, kuriuos jautė vaikai, neturėjo.