NVSC duomenimis, Lietuvoje per praėjusią savaitę bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis siekė 94,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų, ankstesniąją savaitę (sausio 24–30 d.) – 93 atvejus 10 tūkst. gyventojų.

Sausio 31 d. – vasario 6 d. daugiausia sergančiųjų buvo užregistruota Šiaulių apskrityje, mažiausia – Vilniaus apskrityje.

Lietuvoje 5-ą šių metų savaitę diagnozuoti 77 gripo atvejai, 4-ą šių metų savaitę gripas nustatytas 94 asmenims.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo ligoninėse gulėjo devyni asmenys (visi priklausė 2–17 metų amžiaus grupei).

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse:

Sergamumas gripu ir ŪVKTI 2022 m. penktą savaitę.

2021 metų 5-ą savaitę bendras Lietuvos gyventojų sergamumo rodiklis buvo 15,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų, šiemet tuo pačiu metu – kur kas didesnis – 94,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2022 m. 4-ą sav. nebuvo paimta ėminių dėl gripo viruso nustatymo, todėl gripo virusas išskirtas nebuvo.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2018 m.:

Sergamumas gripu ir ŪVKTI 2022 m. penktą savaitę.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Europoje 4-ą šių metų savaitę iš 93 084 mėginių, imtų gripo virusui nustatyti, 1 231 buvo teigiamas (A tipo gripas sudarė 97 proc., B tipo – 3 proc.).

Europos savaitiniai duomenys apie nustatytus gripo virusus pagal tipą 2021–2022 m. sezonu:

Sergamumas gripu ir ŪVKTI 2022 m. penktą savaitę.

NVSC specialistai rekomenduoja kruopščiai laikytis asmens higienos

Čiaudint ir kosint būtina užsidengti nosį ir burną bei naudoti vienkartines nosinaites arba rankų dezinfekcijos priemones (pvz., dezinfekuojančias servetėles rankoms). Panaudotas nosinaites reikia nedelsiant išmesti. Patariama kuo dažniau plauti rankas (ne trumpiau kaip 20–30 sekundžių). Taip pat labai svarbu stengtis neliesti paviršių, kurie gali būti užteršti gripo virusu, neplautomis rankomis neliesti akių, nosies ar burnos. Rekomenduojama dažniau vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas, o susirgus – kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją