Tai beveik dvigubai daugiau nei oficialiai užregistruota užsikrėtimų atvejų. 5,8 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo pandemijos pradžios užregistruota daugiau nei 1,8 mln. patvirtintų atvejų – šis skaičius apima ir vaikus, ir suaugusiuosius.

„Manome, kad 32 proc. sveikų suaugusių gyventojų nuo 18 iki 72 metų buvo užsikrėtę nuo praėjusių metų lapkričio 1 iki šių metų sausio 28 dienos“, – sakoma Orhuso universitetinės ligoninės profesoriaus Christiano Erikstrupo pranešime, kurį paskelbė Danijos užkrečiamųjų ligų agentūra SSI.

SSI atliktas tyrimas buvo pagrįstas 5 000 donorų kraujo mėginių ir jo tikslas buvo nustatyti tikrąjį virusu užsikrėtusių žmonių skaičių.

„Rezultatai rodo, kad paslėptas skaičius, t. y. dalis užsikrėtusiųjų, kurie negavo teigiamo testo rezultato, yra nuo trečdalio iki pusės visų infekcijų“, – sakė SSI direktorius Henrikas Ullumas.

Kadangi daugiau nei 60 proc. gyventojų gavo stiprinamąją dozę, o omikrono skverbtis yra didelė, sveikatos apsaugos institucijos apskaičiavo, kad apie 80 proc. danų turi imunitetą sunkioms COVID-19 formoms.

Antradienį SSI apskaičiavo, kad omikrono banga pasiekė piką Kopenhagoje ir aplink ją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją