Kad toks nurodymas buvo gautas, portalui „Delfi“ patvirtino ir Respublikinės Panevėžio ligoninės komunikacijos specialistas Vytautas Riaubiškis.

„Respublikinė Panevėžio ligoninė yra pavaldi Sveikatos apsaugos ministerijai ir savo darbe vadovaujasi sveikatos apsaugos ministro įsakymais.

Remiantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu „Dėl valstybės rezervo medicinos atsargų tvarkymo“, mūsų gydymo įstaiga pandemijos laikotarpiu yra suformavusi medicininių priemonių ir medikamentų rezervą nustatytam laikotarpiui. Šis ministro įsakymas yra vykdomas“, – atsakė V. Riaubiškis.

Tokį sveikatos apsaugos ministro įsakymą patvirtino gavusios ir kitos gydymo įstaigos.

Pasidomėjus, kodėl buvo duotas nurodymas įsivertinti medicinos atsargų rezervą, Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos vyriausiasis specialistas Julijanas Gališanskis paaiškino, kad į asmens sveikatos priežiūros įstaigas dėl tokios informacijos pateikimo kreiptasi, siekiant užtikrinti sveikatos apsaugos svarbiausių paslaugų teikimo, valdymo ir veiklos tęstinumą ir pasitikrinti asmens sveikatos priežiūros įstaigų pasirengimo lygmenį atlikti kritines valstybės funkcijas, įsivertinti asmens sveikatos priežiūros įstaigų ekstremalių situacijų valdymo planuose nurodytus įvairių ekstremalių situacijų valdymo veiksmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)