Sausio 17–23 d. daugiausia sergančiųjų buvo užregistruota Telšių apskrityje, mažiausia – Marijampolės apskrityje.

Lietuvoje 1-ą šių metų savaitę diagnozuoti 27 gripo atvejai, 2-ą šių metų savaitę gripas nustatytas 31 asmeniui, 3-ią – 49 gripo atvejai.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo ligoninėse gulėjo keturi 2–17 metų amžiaus asmenys (1 iš jų gydomas intensyvios terapijos skyriuje).

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse:

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis 2022 m. 3 savaitę.

2021 metų 3-ą savaitę bendras Lietuvos gyventojų sergamumo rodiklis buvo 18,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų, o šiemet tuo pačiu metu – daugiau nei 3 kartus didesnis – 67,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2022 m. 2 savaitę paimtas vienas ėminys dėl gripo viruso nustatymo, gripo virusas išskirtas nebuvo.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2018 m.:

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis 2022 m. 3 savaitę.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Europoje 2-ą šių metų savaitę iš 104 730 mėginių, imtų gripo virusui nustatyti, 1 836 buvo teigiami (A tipo gripas sudarė 98 proc., B tipo – 2 proc.), 1-ą šių metų savaitę iš 95 761 mėginio, imto gripo virusui nustatyti, 2 364 buvo teigiami (A tipo gripas sudarė 99 proc., B tipo – 1 proc.).

Europos savaitiniai duomenys apie nustatytus gripo virusus pagal tipą 2021–2022 m. sezonu:

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis 2022 m. 3 savaitę.

NVSC specialistai ekstremaliosios situacijos metu pataria griežtai laikytis higienos taisyklių:

  • kosint ir čiaudint užsidengti nosį ir burną vienkartinėmis nosinaitėmis (galima užsidengti skepetaite ar sulenkta alkūne);
  • reguliariai plauti rankas su muilu ir vandeniu arba naudoti rankų dezinfekcijos priemones, ypač nusikosėjus ar nusičiaudėjus;
  • dažnai drėgnu būdu valyti ir vėdinti patalpas;
  • pajutus į gripą panašius simptomus (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmą ar pan.), kreiptis į savo šeimos gydytoją.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)