Štai vilnietis Darius socialiniame tinkle „Facebook“ pasiguodė, kad užsiregistruoti PGR testui Vilniuje, net ir turint 38 laipsnių temperatūrą, įmanoma tik po dviejų parų – penktadienio rytui.

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atstovė portalui „Delfi“ patvirtino: vietos testavimui pastaruoju metu išties išgraibstomos žaibiškai. Tokia tendencija stebima visą pošventinį laikotarpį, kai Lietuvoje įsigalėjo koronaviruso atmaina omikron.

„Ryte dar buvo kelios vietos rytojui, bet popiet jų nebeliko“, – komentavo biuro „Vilnius sveikiau“ atstovė.

Anot jos, šį trečiadienį testavimui buvo sukurta 4 tūkst. 600 vietų ir visos jos buvo greitai rezervuotos. Ketvirtadienį sukurta 4 tūkst. 700 vietų, kurių jau taip pat neliko. Pokalbio su biuro atstove metu dar buvo vietų penktadieniui. Tai dienai jų sukurta 4 tūkst. 900, bet ir šios sparčiai tirpsta.

Visgi „Vilnius sveikiau“ atstovė paragino vilniečius būti sąmoningais ir nevykti testuotis be išankstinės registracijos.

Eilės prie Gerulaičio g. testavimo punkto

Primename, kad, siekiant užtikrinti sklandų, greitą ir saugų gyventojų testavimo procesą, nuo antradienio Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras „Vilnius sveikiau“ nustatė šias taisykles:

  • bus aptarnaujami tik užsiregistravę gyventojai ir tik pagal registracijos datą ir laiką;
  • įvertinus sudėtingas gamtines ir eismo sąlygas mieste, asmeninis registracijos laikas yra pratęsiamas po vieną papildomą valandą – prieš ir po registracijos laiko, nurodyto SMS žinutėje. Taip sudaromas 2 valandų langas, per kurį gyventojas turi suspėti atvykti testui. Pvz., jei jūsų registracijos laikas SMS žinutėje yra 14 val., jūs testui galite atvykti nuo 13 iki 15 valandos;
  • keičiantis pamainoms – 10.00–10.15 val., 13.45–14.00 val., 17.30–17.45 val. – gyventojai nebus testuojami. Tuo metu bus dezinfekuojamos palapinės ir darbo aplinka, veiklai pasirengs nauja komanda. Įvertinkite šiuos laikus prailgindami savo atvykimo laiką;
  • atvykusieji testuotis su praėjusių dienų registracijomis aptarnaujami nebus;
  • gyventojų, kurie užims vietas eilėje ne savo skirtu laiku, bus paprašyta apsigręžti ir registruotis iš naujo.

COVID-19 testavimo punktas V. Gerulaičio gatvėje

Siekiant, kad vilniečių testavimas būtų kuo sklandesnis, Vilniaus visuomenės sveikatos biuro komanda ėmėsi šių veiksmų:

  • atidarė papildomą testavimo tašką mobiliajame COVID-19 testavimo punkte. Testavimo apimtis padidino iki 4000 testų per dieną,
  • organizuoja testavimo punkto infrastruktūros plėtrą. Testavimo pajėgumus padidino iki 4500 testų per dieną;
  • pateikė siūlymą SAM darbo grupei, atsakingai už karštosios linijos 1808 darbą ir elektroninės registracijos tyrimui bei kitoms paslaugoms dėl COVID-19 ligos organizavimą, dėl galimybės profilaktiškai besitestuojantiems gyventojams į testavimo punktą ateiti pėsčiomis, o jaučiantiems simptomus – vykti automobiliu. Tam reikia pokyčių SMS žinučių generavimo sistemoje. Testavimo apimtis tai padidintų dar 1500 testų;
  • pateikė pasiūlymą dėl mokinių greitųjų antigeno testų rezultatų sistemos atsiradimo. Tai leistų rinkti atliktų testų duomenis bei greičiau informuoti moksleivių tėvus/globėjus apie testų rezultatus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)