Atsižvelgdamas į tai, Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras „Vilnius sveikiau“ testavimo apimtis padidino iki 4500 testų per dieną, taip pat įrengė papildomus testavimo taškus.

„Specialistų komandos dirba visu pajėgumu keliomis pamainomis, kiekvieną dieną nuo 6.30 iki 21.15 val., per šventes ir savaitgalius, nepaisant sudėtingų gamtinių sąlygų ir vėtrų“, – rašoma Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Facebook“ paskyroje.

Eilės prie V. Gerulaičio g. testavimo punkto

Pranešime pabrėžiama, kad, siekiant užtikrinti sklandų, greitą ir saugų gyventojų testavimo procesą, nuo šio antradienio:

  • bus aptarnaujami tik užsiregistravę gyventojai ir tik pagal registracijos datą ir laiką;
  • įvertinus sudėtingas gamtines ir eismo sąlygas mieste, asmeninis registracijos laikas yra pratęsiamas po vieną papildomą valandą – prieš ir po registracijos laiko, nurodyto SMS žinutėje. Taip sudaromas 2 valandų langas, per kurį gyventojas turi suspėti atvykti testui. Pvz., jei jūsų registracijos laikas SMS žinutėje yra 14 val., jūs testui galite atvykti nuo 13 iki 15 valandos;
  • keičiantis pamainoms – 10.00–10.15 val., 13.45–14.00 val., 17.30–17.45 val. – gyventojai nebus testuojami. Tuo metu bus dezinfekuojamos palapinės ir darbo aplinka, veiklai pasirengs nauja komanda. Įvertinkite šiuos laikus prailgindami savo atvykimo laiką;
  • atvykusieji testuotis su praėjusių dienų registracijomis aptarnaujami nebus;
  • gyventojų, kurie užims vietas eilėje ne savo skirtu laiku, bus paprašyta apsigręžti ir registruotis iš naujo;
  • gyventojų taip pat prašoma įvertinti sudėtingą situaciją ir rinktis galimybę testuotis namuose greitaisiais antigeno testais (GAT), ypatingai jei COVID-19 susirgimas yra įtariamas vaikams ir nėščiosioms.
Eilės prie V. Gerulaičio g. testavimo punkto

Taip pat prašoma visų elgtis pilietiškai ir atsakingai – atvykti registracijoje nurodytu laiku, be registracijos neužimti kito asmens vietos eilėje ir gerbti punkte dirbančių specialistus ir jų darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)