Sausio 10–16 d. daugiausia sergančiųjų buvo užregistruota Kauno apskrityje, mažiausia – Marijampolės apskrityje.

Lietuvoje 1-ą šių metų savaitę diagnozuoti 27 gripo atvejai, 2-ą šių metų savaitę gripas nustatytas 31 asmeniui.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo ligoninėje gulėjo 1 asmuo (2–17 metų amžiaus), sausio 3–9 d. – 9 asmenys (visi 0–17 metų amžiaus).

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse:

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis 2022 metų antrąją savaitę

2-ą praėjusių metų savaitę bendras Lietuvos gyventojų sergamumo rodiklis buvo 19,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų, o šiemet tuo pačiu metu – 3 kartus didesnis – 59,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2022 m. 1-ą savaitę nebuvo paimta ėminių dėl gripo viruso nustatymo, todėl gripo virusas išskirtas nebuvo.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2018 m.:

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis 2022 metų antrąją savaitę

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Europoje 1-ą šių metų savaitę iš 95 761 mėginio, imto gripo virusui nustatyti, 2 364 buvo teigiami (A tipo gripas sudarė 99 proc., B tipo – 1 proc.).

Europos savaitiniai duomenys apie nustatytus gripo virusus pagal tipą 2021–2022 m. sezonu:

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis 2022 metų antrąją savaitę

NVSC primena, kad siekiant išvengti gripo ir sunkių šio viruso sukeliamų komplikacijų, labai svarbu pasiskiepyti. Nemokamai nuo gripo skiepijami šioms rizikos grupėms priklausantys asmenys:

• 65 m. ir vyresni;

• nėščiosios;

• asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose;

• asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais;

• sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Rizikos grupėms priklausančius asmenis raginame kreiptis į savo šeimos gydytoją ir pasiskiepyti. Norintys pasiskiepyti savo lėšomis, taip pat turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją